Kamber lelkesedésével nem bírt a Mezőkövesd

Kamber lelkesedésével nem bírt a Mezőkövesd

A bajnokságban ugyan a Mezőkövesd áll jobb helyen, de a Magyar Kupa döntője azt mutatta, most a Bp. Honvéd a jobb csapat. A kispestiek 2-1-re nyertek a Puskás Arénában a története során először kupadöntőt vívó borsodi csapat ellen.

Djordje Kamber négy kupadöntőt veszített már pályafutása során. Egyet még Szerbiában, hármat Magyarországon. Megtört a rossz sorozata – s ezért ő tette a legtöbbet. Főszerepet játszott az első félidőben esett első találatban, majd befejelte a döntő gólt is.

A Mezőkövesd kezdett aktívabban, de az első félidő felénél feljött a Bp. Honvéd, aktívabbá vált, s Ugrai szöglete után – kis szerencsével – megszerezte a vezetést. Pekár László hamarosan kiegyenlített, a mezőkövesdiek góljánál úgy tűnt, Tomás Tujvel bizonytalan, s ezt csak aláhúzta egy újabb lövés, ami után messzire kipattant róla a labda. A Mezőkövesd nem tudott élni ezzel, alig akadt kaput eltaláló kísérlete.

Kuttor Attila legénysége a második félidő elején még rákapcsolt, de csak meddő mezőnyfölényig jutott.

Ráadásul aztán megint jött a Honvéd, Ugrai újra megcsillantotta kiváló rúgótechnikáját, Kamber pedig 37. évében járva a magyar bajnoki címe mellé megszerezte a kupagyőzelmet is góljával.

A kispestiek belső védő hármasa, a Batik, Lovric, Kamber trió végig jól játszott, miként Ugrai is – a csapat elviselte azt is, hogy legnagyobb tudású futballistája, Lanzafame a szokásosnál halványabb legyen.

A Mezőkövesd nem tudta őszi jó bajnoki formáját megismételni, úgy tűnik nem tudott még lábra kapni az újrakezdés után. A döntőbe jutás a klubtörténet eddigi legnagyobb sikere, de a gárda a legutóbbi négy tétmérkőzésén nyeretlen maradt.

Hírdetés

Magyar Kupa, döntő:

Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 2-1 (1-1)

Puskás Aréna, 10 000 néző. Jv.: Bognár

Budapest Honvéd: Tujvel – Batik, Kamber, Lovric – Ikenne-King (Aliji, 84., Niba 98.), Gazdag (Nagy G., 84.), Hidi, Szendrei, Uzoma – Ugrai (Kesztyűs, 79.), Lanzafame (George, 84.)

Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos – Eperjesi (Farkas D., 70.), Neszterov, Pillár, Silye (Vadnai, 70.) – Cseri, Karnyickij, Berecz, Besirovic – Zivzivadze, Pekár (Jurina, 79.)

Gólszerzők: Neszterov (33., öngól), Kamber (56.), illetve Pekár (37.)

Sárga lap: Lovric (38.), Gazdag (55.), illetve Vadnai (89.), Besirovic (90.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »