Kamatmentes hitelből újíthatja fel szállodáit Mészáros Lőrinc

Kamatmentes hitelből újíthatja fel szállodáit Mészáros Lőrinc

Egy uniós közpénzből finanszírozott program révén kamatmentes hitelből újíthatja fel szállodáit Mészáros Lőrinc.

A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) májusban indult 44 milliárd forintos kölcsönét kis- és középvállalkozásokra szabták, a kiírásban ágazati besorolás nincs. A közép-magyarországi régión kívüli szállodák és vállalkozások 600 millió forintig kaphatnak kamatmentes hitelt.

A Napi.hu még augusztusban írta meg: Mészáros Lőrinc a balatonalmádi Ramada Hotellel gyarapította szállodaláncát.

„Azt nyugodtan kizárhatják a pakliból, hogy Mészáros Lőrinc polgármester úr kedvéért indítana a Magyar Fejlesztési Bank támogatási programot, mert az MFB ebben olyan körülményes, hogy még a kormány kedvéért sem szokott támogatási programokat indítani. Ez az én tudásom, amikor én felügyeltem a bankot. Tehát ott nem olyan egyszerű egy támogatási programot adott esetben félre tenni. Semmi köze a polgármester úrnak a viccet félretéve ehhez a dologhoz, arról van szó, hogy EU forrásból, hazai forrásból a turizmus keretében a szálloda fejlesztéseket és a vendéglátóipari fejlesztést nem, vagy alig tudjuk támogatni, ezért az MFB-nek kell támogatási programot indítani” – reagált a hírre Lázár János kancelláriaminiszter csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Jobbik: Köztörvényes lopás

A Jobbik szerint nincs szükség a szállodaipart támogató programra. Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője a 44 milliárdos kamatmentes hitelt köztörvényes lopásnak nevezte, a pénzt pedig inkább a devizahitelesek megsegítésére költené. „Ez alapvetően lehetne egy pozitív irány is, de ha a dolgok mögé nézünk, azt látjuk hogy Orbán Viktor megint a családjának, barátainak, és fogalmazzunk egyszerűen, a strómanjainak kamatmentes hitelt biztosít közpénzből. Azért, hogy még több szállodát és még több olyan projektet vásároljanak fel és valósítsanak meg, amely később az ő és holdudvarának vagyonát fogja gyarapítani közpénzek által” – fogalmazott Mirkóczki Ádám.

LMP: Fordíthatnák oktatásra

Az LMP is feleslegesnek tartja a Mészáros Lőrinccel hírbe hozott szállodafejlesztési programot. A párt társelnöke szerint az összeget például oktatásra is fordíthatnák. „40 milliárd forint az 40 ezerszer 1 millió forint. 40 ezer ember kaphatna egymilliós oktatási támogatást például, vagy 400 ezer ember kaphatna 100 ezer forintos oktatási támogatást ebből a pénzből. Nem hiszem hogy a legjobb helye ott lenne, hogyha mondjuk a miniszterelnök lánya vásárol egy szállodát és ebből ezt fejleszthetné” – jelentette ki Hadházy Ákos.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »