Kaliňák: Az embereket csalással űzték ki a terekre. Én önszántamból távoztam

Kaliňák: Az embereket csalással űzték ki a terekre. Én önszántamból távoztam

Robert Kaliňák volt belügyminiszter elmondása szerint akkor vonult az aktív politikából nyugdíjba, amikor már az összes személye körül kialakult botrányt sikerült tisztáznia.

A Smer távozó koronahercege, Robert Kaliňák kijelentette, hogy a belügyminiszteri posztból önszántából távozott nem pedig azért, mert az utca népe kikényszerítette a lemondását. Annak ellenére, hogy emlékszik a Ján Kuciak és Martina Kušnírová halála utáni tüntető tömegekre, az egészről megvan a saját véleménye.

– jelentette ki a TV Markíza Na telo című műsorában Kaliňák.

Véleménye szerint az emberekkel megtöltött terek a fent említett szituációra reagáltak. „Később azonban kiderült, hogy ez az elképzelés nem volt valós“ – tette hozzá a volt miniszter.

Kaliňák köti az ebet a karóhoz

A műsorvezető felhívta Kaliňák figyelmét arra, hogy abban az időben az újságírók Ján Kuciak utolsó, befejezetlen cikkéből idézték azokat a megállapításokat, melyek szerint az olasz maffiával kapcsolatban lévő emberek összeköttetésben voltak a Kormányhivatallal.

Kaliňák nem tágított attól, hogy a kormányt és a Kormányhivatalt közvetlenül kapcsolatban hozták az újságíró meggyilkolásával, majd elutasított bármiféle további vitát a témában.

– állította Kaliňák, aki szerint abban az időben mindent erre az elképzelésre alapoztak.

Hírdetés

Azt hitte elég lesz a lemondása

Kaliňák azt is beismerte, hogy amikor lemondott a belügyminiszter posztjáról, azt remélte, hogy mindez elég lesz a kormány eredeti összetételének megtartásához.

– magyarázta.

Elmondása szerint mi csak spekulálhatunk arról, hogy időben távozott-e vagy sem. Kaliňák állítása szerint megvolt határozva egy időpont, ameddig nyilatkozniuk kellett a folytatásról, és ők akkor nyilatkoztak is. Arról már nem akar spekulálni, hogy Robert Fico még mindig kormányfő lenne-e, ha rögtön visszahívta volna őt belügyminiszteri posztjából.

Ígéretet tett a családjának

Kaliňák elmondása szerint a parlamentből való távozását már régóta tervezte, emellett pedig a családjának is ígéretet tett.  Állítása szerint a miniszteri posztból való távozása után megállapította, hogy a családjával szembeni tartozása drámai módon nagyobb annál, mint ahogyan gondolta.

– jelentette ki Kaliňák.

Robert Ficot remek alkotmánybíró-jelöltnek véli, Peter Pellegrini pedig véleménye szerint megfelelő utódja lenne Ficonak a párt élén, ha Fico sikeres lenne az alkotmánybírók megválasztásakor.

Aktuality.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »