Kaliňák arra kéri a pozsonyiakat, hogy ha tehetik, hagyják el a várost

A pénteken kezdődő uniós csúcs miatt rendkívüli biztonsági intézkedésekre számíthatunk Pozsonyban. Erről Robert Kaliňák belügyminiszter beszélt a mai sajtótájékoztatón, elmondása szerint ez több ezer rendőrt, katonát és tűzoltót jelent.

 

A belügyminiszter arra kérte a nyilvánosságot, hogy ha lehet, halassza el a hétvégi útját a fővárosba. Pozsony lakóit pedig arra kérte, hogy ha ki tudják használni a hosszú hétvégét, inkább menjenek el a városból, egyszerűbb lesz úgy mindenkinek.
A biztonsági intézkedések érintik majd a mellékutcákat is, ahol a rendőrök biztosítják majd a forgalmat. Végezetül figyelmeztetett, hogy a tervezett lezárásokat flexibilisen kell kezelni, mert a biztonsági helyzet minden órában, percben változhat. Az, hogy mi mettől meddig lesz lezárva attól függ, hogy a delegációk hamarabb, vagy később érkeznek majd meg, mint a tervezett időpont.

 

Kaliňák  nem ajánlja senkinek, hogy letesztelje a biztonsági intézkedéseket, ugyanis azok mindenre kiterjednek. Elismerte, hogy pénteken lesz ugyan egy tiltakozó tüntetés, mégpedig a Greenpeace szervezeté.

webnoviny.sk
kép: webnoviny.sk/SITA


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »