Kalandos volt az �tja n�h�ny sz�z csalagutasnak

Több száz utas órákig vesztegelt a La Manche csatorna alatt Nagy-Britannia és Franciaország között húzódó Csalagútban, miután Eurotunnel vonatuk útközben meghibásodást jelzett.

A franciaországi Calais-ből az angliai Folkestone-ba közlekedő autószállító vonat utasai mintegy öt órán keresztül várakoztak a tenger alatt elnyúló csatornában.

Az Eurotunnel egyik szóvivője elmondta, hogy miután a vonat vészjelzői jeleztek, megállították és átvizsgálták a szerelvényt. Az utasokat végül elővigyázatosságból a szervizalagúton keresztül egy másik vonathoz vezették, amely Folkestone felé tartott.

A Kent megyében élő Michael Harrison a PA brit hírügynökségnek azt mondta, hogy körülbelül tíz perce utaztak, amikor kialudtak a fények és megállt a vonat. "Azt mondták, meg kell vizsgálniuk a kerekeket, de másfél órával később sem jutottak semmire" – mondta Harrison, hozzátéve, hogy miután újra elindultak, öt perc után ismét megállt a vonat, és némi várakozás után közölték velük, hogy át kell szállniuk egy másik szerelvényre.

Ezt követően a menekülő-útvonalon, majd a szervizalagúton keresztül, körülbelül tíz perc alatt jutottak el a személyszállító vonatig, ez azonban indulást követően ugyancsak megállt egy időre.

A birminghami Sarah Fellows szerint "rémisztő" volt a szervizalagút. "Olyan volt, mint egy katasztrófafilm. Csak gyalogoltunk a semmibe, nem tudtuk mi történik" – emlékezett vissza Fellows, aki szerint volt, aki sírt, egy másik utas pánikrohamot kapott.

Hírdetés

Passengers were left stranded in the Eurotunnel after a train broke down inside.

Video shared on social media appeared to show travellers walking along the central service tunnel after their train broke down en route to France on Tuesday evening.https://t.co/Jo9nzHSzHq pic.twitter.com/GCgC8ADJoo

— Sky News (@SkyNews) August 23, 2022

— Orinta (@OrintaGarmata) August 24, 2022

Az utasok végül hat órával a beszállás után érkeztek meg Folkestone-ba, ahol sikeresen hozzájutottak a korábban az alagútban rekedt személyautóikhoz.

Az Eurotunnel franciaországi terminálját kedden késő estig lezárták, a szolgáltató pedig felszólította a Calais-ból induló utasait, hogy szerda reggel hat óra előtt ne érkezzenek az állomásra. A probléma elhárítását követően, a menetrendben keletkezett több órás késés és utastorlódás enyhítéseképp négy további szerelvényt indítottak Franciaországból Nagy-Britanniába.

Az Eurotunnel elnézést kért az okozott kellemetlenségekért, és közölte, hogy külön-külön megkeresik az érintett utasokat kompenzációs ajánlatukkal.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »