Kakaós csigát rabolt a visszaeső bűnöző

A Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség rablás bűntette miatt vádat emelt egy 18 éves kecskeméti “fiatalember” ellen, aki 2015. október 28-án délelőtt bement egy kecskeméti vegyesboltba. Elhatározta, hogy a bejárat mellett lévő péksütemények közül ellop egy 130 forint értékű kakaós csigát. El is vette a kakaós csigát, és a zsákmánnyal rögtön szaladt volna ki az üzletből – írja az ügyészség közleménye.

Magyar Menedék - Badiny

Az eladónő észrevette a lopást, és a pulóverénél megragadva megpróbálta visszatartani az elkövetőt. Ekkor azonban a fiú a lopott péksütemény megtartása érdekében erőszakot alkalmazott: húzta kifelé magával a sértettet a boltból. Eközben a fiatalkorú rabló a bal kezével hátranyúlt, ráfogott az eladó bal csuklójára és erősen megszorította, megcsavarta.

A nő a fájdalom miatt kénytelen volt elengedni a rabló ruháját, így a fiatalember a lopott péksüteménnyel együtt elszaladt a helyszínről. A rablás miatt az eladó a bal csuklóján 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg. A kecskeméti rendőrök egy nap múlva már el is fogták és őrizetbe vették a vádlottat.

A büntetett előéletű, rablás miatt már felfüggesztett börtönre is ítélt vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást. Az ügyész végrehajtandó fogház és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta vele szemben azzal, hogy a felfüggesztett büntetését is hajtsák végre. Bűnössége kérdésében a Kecskeméti Járásbíróság dönt.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »