Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel az NNI nyomozói – négy nigériait is őrizetbe vettek

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel az NNI nyomozói – négy nigériait is őrizetbe vettek

Kábítószerkereskedő-hálózatot számoltak fel az NNI nyomozói – négy nigériait is őrizetbe vettek

Többhónapos nyomozás eredményeként térképezett fel egy – főként külföldiekből álló – drogterjesztő bandát a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya és a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányság. A megalapozott gyanú szerint a társaság külföldről beszerzett kokaint és marihuánát árult Budapesten, elsősorban az egyikük által üzemeltett szórakozóhelyen.

Hírdetés

Az NNI nyomozói mostanra gyűjtöttek össze annyi bizonyítékot, hogy 2020. szeptember 15-én, délután egyszerre üthettek rajta a banda tagjain.

Egy nigériai és egy magyar állampolgárságú gyanúsítottat Budapest VII. kerületében, az utcán fogták el a TEK műveleti egységének segítségével. Két nigériai állampolgáron a KR Bevetést Támogató Osztályával ütöttek rajta egy közeli lakásban. A gyanúsítottak a kábítószert megpróbálták lehúzni a vécén, de a rendőrök gyorsabbak voltak, és megakadályozták. Két további, menekülni próbáló gyanúsítottat szintén az utcán fogtak el az NNI nyomozói. Az egyik férfi nigériai állampolgár, a másiknál hamis útlevél volt, az ő személyazonosságát  még tisztázzák.

A dílerektől összesen mintegy 380 gramm kokaint, 2 kilogramm marihuánát, csaknem kétmillió forint készpénzt, valamint a kokain tömbösítéséhez használt prést foglaltak le. A kábítószerek feketepiaci értéke meghaladja a 14 millió forintot.

A KR NNI jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanújával vette őrizetbe a négy nigériai, a magyar és a még tisztázandó személyazonosságú külföldi férfit, akiknek letartóztatását a bíróság szeptember 18-án elrendelte. A kábítószer-elosztóként használt szórakozóhelyet az önkormányzat bezáratta.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »