Kábítószer-készítők foglalták el a kijevi férfi lakását

Ukrajna fővárosában, Kijevben a rendőrök letartóztattak két bűnelkövetőt, akiket birtokháborítással és kábítószer gyártásával gyanúsítanak – jelentette a kijevi rendőrség sajtóosztálya.

A rendőrök elmondták, hogy a fővárosi lakosú férfi a tervezett lakásfelújítás miatt néhány napig nem lakott otthonában. Amikor viszont visszatért, észrevette, hogy valaki kicserélte a zárt – számol be a Golos.ua ukrán hírportál.

A helyszínre érkezett rendőrök ismeretlen személyeket találtak a lakásban, akik azt állították, hogy a kulcsot egy férfi adta nekik, aki a terrorellenes műveletek övezetében szolgált.

A lakás felülvizsgálata során a tisztviselők olyan anyagokat és berendezéseket találtak, melyeket kábítószer gyártásához használtak – mondta Vladiszláv Iscsenko, a Podolszkij kerületi rendőrség vezetője.

A 40 és 46 éves gyanúsított férfiaktól a hatóságok amfetaminra és kannabiszra hasonlító anyagokat foglaltak le. A talált kábítószereket szakértői vizsgálatra továbbították. Továbbá megállapítást nyert azt is, hogy korábban az egyik férfit kábítószer birtoklásáért, a másikat pedig rablásért ítéltek el.

Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 309. (kábítószer birtoklása, előállítása, értékesítése) és 162. (birtokháborítás) cikkelyek értelmében eljárást indítottak.

Rovatok: KékfényTelepülés: Ukrajna›KijevCímkék: Kijev, kábítószer, kékfény, bűnügy, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »