Kábítószer-kereskedőt kapcsoltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai

Kábítószer-kereskedőt kapcsoltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai

Kábítószer-kereskedőt kapcsoltak le a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya (KR NNI) jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást P. Szabolcs 51 éves budapesti férfi ellen.

Hírdetés

A német társhatóság 2019. szeptember 5-én tájékoztatta a KR NNI munkatársait, hogy Németországban elfogtak egy drogfutárt, aki rendszeresen szállított Hollandiából marihuánát Magyarországra. Az elfogásakor nála talált kábítószert szeptember 5-én, 9 órakor kellett volna átadnia egy férfinak a főváros IX. kerületében.

A nyomozók haladéktalanul megkezdték a férfi felkutatását, akit 9 óra 50 perckor a Vaskapu utcában intézkedés alá vontak. Ellenőrzése során a hátizsákjában 13,2 millió forint készpénzt találtak, amely összeg megfelelt az elfogott futárnál talált drog ellenértékének.

A rendőrök kutatást tartottak P. Szabolcs budapesti lakcímén, ahol mobiltelefonokat, a kábítószer adagolására alkalmas nylontasakokat, valamint egy hordóban kábítószergyanús növényi törmeléket foglaltak le. A Nógrád megyei Becskén egy a férfi tulajdonában álló ház udvarán 101 tő – az igazságügyi botanikus szakértő előzetes véleménye szerint – cannabis növényből álló ültetvényt találtak a rendőrök.

A KR NNI nyomozói P. Szabolcsot gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására. A rendőrök szakértők bevonásával folytatják a nyomozást.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »