K�sler nem veszett el, csak �talakult: minisztereln�ki biztos lett az exminiszter, titk�rs�got kap a BM-ben

Ugyan a tavasszal felállított új kormányában miniszterré már nem nevezte ki, most miniszterelnöki biztosi pozíciót kapott Kásler Miklós Orbán Viktortól – derült ki a Hivatalos Értesítő csütörtök esti számából. A hivatalos megfogalmazás szerint „Magyarország nyugállományú emberi erőforrások miniszterét, a Magyar Tudományos Akadémia doktorát – Dr. Kásler Miklós orvosprofesszor urat a licenc képzés továbbfejlesztéséért, valamint az egészségügyi szakmai továbbképzés rendszerével kapcsolatos kormányzati feladatokban való közreműködésért felelős miniszterelnöki biztossá” nevezi ki a kormányfő.

Kásler feladatai az alábbiak lesznek:

  • áttekinti a szakorvosok, szakfogorvosok, szakgyógyszerészek és szakpszichológusok licencképzési rendszerét, és javaslatot tesz az egészségügyért felelős miniszter részére a képzési rendszernek a licencvizsga szélesebb körű alkalmazását lehetővé tevő továbbfejlesztésére;
  • Hírdetés

  • közreműködik az orvosok, fogorvosok, gyógyszerészek és az egészségügyi felsőfokú szakirányú szakképesítéssel rendelkező személyek szakmai továbbképzési rendszerét érintő szakmai koncepciók kidolgozásában.
  • Kásler biztosi tevékenységét a miniszterelnök az egészségügyért felelős miniszter, Pintér Sándor útján irányítja, munkáját pedig a Belügyminisztérium szervezetén belül háromfős titkárság segíti. Hogy ezért mennyi pénz jár a volt miniszternek, azt Orbán Viktor miniszterelnök határozhatja meg a vonatkozó jogszabály szerint.


    Forrás:kuruc.info
    Tovább a cikkre »