Justin Welby canterburyi érsek beszédet mond a Westminster-székesegyházban a szentév zárásakor

Az anglikán egyház vezetője, Justin Welby is meghívást kapott november 13-ára a Westminster-székesegyházba, az irgalmasság szentévét lezáró szertartásra.

Az irgalmasság szentévének végén, november 13-án, a vesperást megelőzően ünnepség keretében bezárják a szent kaput a Westminster-székesegyházban is. Az anglikán egyház vezető érseke is meghívást kapott, hogy mondjon prédikációt a szertartáson. A beszéd pontos témáját még nem tették közzé.

Az egyházmegye meghívta a papságot, hogy vegyenek részt az eseményen, illetve jelöljenek ki minden plébániáról két hívőt, akik képviselik az egyházközségüket. Vincent Nichols bíboros, westminsteri érsek emellett előírta, hogy az egyházmegye többi szent kapuját is ugyanebben az időben, délután 3.30-kor zárják be.

A bejelentés, hogy Justin Welby érsek fog beszélni a szertartáson, azt követően történt, hogy a hónap elején Rómában találkozott egymással az anglikán egyház vezetője és Ferenc pápa abból az alkalomból, hogy ötven éve kezdődött a két egyház közötti kapcsolat megerősítése.

Forrás és fotó: Catholic Herald

Magyar Kurír

(sza)


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »