Június közepe óta alig egy fertőzött személy érkezett Magyarországról Szlovákiába

Június közepe óta alig egy fertőzött személy érkezett Magyarországról Szlovákiába

A balliberális szlovák sajtó (Sme, DenníkN) mindent megtesz annak érdekében, hogy befeketítse Magyarországot a foci-Eb miatt. Leginkább azzal érvel, hogy a teltházas futballmérkőzések óriási kockázatot jelentenek Szlovákiára nézve, mivel a szurkolók behurcolhatják a koronavírus fertőzőbb, delta válfaját az országba.

A SME a napokban egyenesen már jó előre a szomszédos futball Eb-re fogta az esetleges újabb hullám kialakulását Szlovákiában.

Ezzel szemben június közepe óta az országba való visszatérést követően 1 327 személy regisztrált az e-Hranica rendszerbe, akik többsége PCR-tesztre hivatalos.

Hírdetés

Az egészségügyi minisztérium szóvivője, Zuzana Eliášová elmondta, hogy az eddig elvégzett tesztek egyetlen egy esetben mutattak ki eddig pozitivitást. További 201 PCR-teszt eredménye negatív lett. A többiek még várják az időpontjukat.

Egyelőre tehát semmi sem következett be a balliberális sajtó riogatásából, melynek egyik élharcosa a részben immár Soros György tuladjonában levő SME ezen cikke volt.

Körkép.sk/webnoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »