Június 13-án rövidített formában folytatódik a Fortuna Liga

Június 13-án rövidített formában folytatódik a Fortuna Liga

A labdarúgó Fortuna Ligát irányító Ligás Klubok Uniója bejelentette, hogy június 13-án rövidített formában folytatódik a bajnokság. Az is eldőlt, hogy a II. liga nem folytatódik.

A Ligás Klubok Uniójának döntése értelmében a tízfordulós rájátszásból csak 5 fordulót rendeznek meg, tehát a csapatok már csak egyszer találkoznak egymással. 

A Fortuna Ligát az alapszakasz befejezése után szakították félbe márciusban, a rájátszás nem kezdődhetett el. A javuló járványmutatóknak köszönhetően az elmúlt napokban a szlovák kormány és egy szakértői csoport is zöld utat adott a folytatásnak. 

Az ötmérkőzéses rájátszásnak a Slovan tíz pont előnnyel vág neki. A második helyen álló zsolnaiakkal szemben hét pont a lemaradása a harmadik DAC-nak. A Fortuna Ligában idén nem lesz kieső csapat.

A klubok már korábban elkezdték a felkészülést a folytatásra, miután szigorú előírások mellett engedélyezték számukra a kiscsoportos edzéseket. A június 13-i folytatás előtt legalább egy körben mindenkin el fogják végezni a koronavírustesztet. A játékosok nem foghatnak kezet a mérkőzések előtt és közben, valamint tilos lesz az ölelkezés gólöröm után.

Hírdetés

„Nehéz párbeszéden vagyunk túl, de korrekt módon zajlott. A legfontosabb, hogy jó hírrel szolgálhatunk a futball rajongói számáraˮ

– tudatta Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke a pénteki találkozó után.

A döntés értelmében a DAC a június 13-i hétvégén hazai pályán, zárt kapuk mögött fogadja a nagymihályi csapatot.

Az is eldőlt, hogy a II. labdarúgóliga küzdelmei nem folytatódnak, de ezzel kapcsolatban egyéb részleteket nem közöltek.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »