Június 13-án, megkötésekkel, de folytatódik a Fortuna Liga

A Ligás Klubok Uniójának (ÚLK) mai gyűlésén megszületett a döntés, folytatódik a bajnokság. Június 13-án játsszák majd az első meccset. Szigorú szabályok és egy így is csonka szezon várható.

Bár az újraindulást még a közegészségügyi hatóságoknak is jóvá kell hagyniuk, egyelőre nagyon úgy fest, június 13-án újraindulhat a szlovák focibajnokság. A hátralévő tíz fordulót azonban már nem játsszák le, öt fordulóra kerül majd sor.

Az Unió elnöke, Ivan Kozák elmondta, hálás a liga klubvezetőinek, hogy sikerült közös megegyezésre jutniuk. Kijelentette, meg van győződve róla, hogy a hátralévő fordulókat különösebb problémák nélkül sikerül lejátszani, de mindenképp meg kell várni a hatóságok jóváhagyását. Egyelőre csak egy médiában is elhangzott dátum, június harmadika, áll rendelkezésükre, de bíznak benne, hogy hamarosan a hivatalos engedély is megérkezik.

– jelentette ki.

Hírdetés

– Nem lesz hétközi forduló, az összes hátralévő meccset hétvégén rendezik majd.

– A második liga hátralévő meccseit nem játsszák le. Nem lesz feljutó.

– Július 11-ig lesznek meccsek, ha az EL-szereplésért meccset kell rendezni, arra július 17-én kerül sor.

– Elképzelhető, hogy a Slovnaft-kupa elődöntőit és döntőjét is lejátsszák majd. Időpontot a későbbiekben bizttosan kijelölnek.

– A meccseket természetesen nézők nélkül játsszák majd, tilos lesz a gólörömnél az ölelkezés, meccsek előtt nem lesz kézfogás. Az újrakezdés előtt minden játékost legalább egyszer le kell majd tesztelni.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »