Juncker katasztrófaként élné meg, ha Ausztria lezárná az inváziós had előtt a Brenner-hágót

Az Európai Bizottság elnöke óva intette Ausztriát attól, hogy az illegális bevándorlás csökkentése érdekében szigorított határellenőrzéseket vezessen be az osztrák-olasz határon található Brenner-hágónál.

Német lapokban szombaton közzétett nyilatkozatában Juncker úgy fogalmazott, hogy ez a lépés "politikai katasztrófával" érne fel.

Mint mondta, a Brenner-hágónál található közlekedési csomópont "minden tekintetben fontos összeköttetés Dél- és Észak-Európa között". "Ezért bármi, ami blokkolná a Brennert, súlyos következményekkel járna nemcsak gazdasági, hanem politikai téren is" – hangsúlyozta.

Bécs a nagyobb migránsáradattól tartva legkésőbb június elsejétől szigorú határellenőrzésre készül a hágónál. Április közepén megkezdődtek az ehhez szükséges építési munkálatok.

Az osztrák belügyminiszter a múlt hónap végén Rómában kijelentette, hogy egyelőre szigorított határellenőrzés bevezetését tervezik, de ha Olaszország irányából tömeges migránsáradat indul el, nem kizárt a határátkelő lezárása sem.

Juncker most azt hangoztatta, hogy az európai uniós tagországokba érkező "menekültek" száma csökkenést mutat. Leszögezte, hogy a Törökországgal a bevándorlás megfékezéséről kötött megállapodás hatásai már érződnek.

(MTI nyomán)

Gázálarcot kaptak az olasz városok utcáin szolgáló katonák

A migránsinváziót óhajtó hippiaktivisták most is kakaskodtak a rendőrökkel a Brenner-hágónál

Az olaszoknak nem tetszene, ha Ausztria visszaállítaná a határellenőrzést a Brenner-hágón – hisz nincs is "menekült"invázió


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »