Július 1-től már csak betétdíjas műanyag palackokat és fémdobozokat lehet forgalmazni

Július 1-től már csak betétdíjas műanyag palackokat és fémdobozokat lehet forgalmazni

A nem betétdíjas csomagolású italok zömét már eladták az üzletek – közölte a TASR hírügynökséggel a Modern Kereskedelem Szlovákiai Szövetsége (SAMO) és a Szlovák Kereskedelmi Szövetség (ZO). Lucia Morvai, a Betétdíj-rendszerkezelő Társaság kommunikációs igazgatója emlékeztetett, hogy a nem betétdíjas csomagolású italokat csak június végéig lehet forgalmazni.

Néhány boltban már csak betétdíjas áru van, közölte Martin Krajčovič, a SAMO elnöke. „Bízunk benne, hogy június végéig sikerül eladni minden nem betétdíjas csomagolású italt” – jegyezte meg. Nadežda Machútová, a Szlovák Kereskedelmi Szövetség elnöke azt nyilatkozta,

„Egyetlen üzlethálózat jelentett 15 százalékot, javarészt energiaitalokról van szó, ezeknél már csökkentették az árakat” – mondta Machútová.

Hírdetés

A szövetség számításai szerint a hónap végéig sikerül megszabadulni minden ilyen árutól, egyrészt a beszállítókkal való korábbi egyeztetésnek, valamint az akciós áraknak köszönhetően.

Lucia Morvai elmondta, hogy a betétdíjas rendszert bevezető államok közül Szlovákiában volt az egyik leghosszabb átállási időszak. Ján Budaj (OĽaNO) környezetvédelmi miniszter a TASR TV-ben kijelentette, hogy a nem betétdíjas csomagolású áru már néhány hónappal korábban elfogyott, és júliustól nem kell problémákra számítani ezen a téren.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »