Jubileumi fesztivál: a jövő technológiája is felvonul

Jubileumi fesztivál: a jövő technológiája is felvonul

Jubileumi virágkarneválra készül Debrecen. Augusztus 13-án kezdődik az 50 éves nyári kulturális fesztivál több mint egyhetes programsorozata. Az idén Esztergom lesz a Debrecen karneváli partnervárosa. Augusztus 14-én érkezik meg a városba a Szent Koronát ábrázoló virágkocsi, amelyet Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek szentel meg. Az augusztus 20-ai karneváli menetben 16 virágkocsi vonul végig a cívisvároson zenei együttesek és tánccsoportok kíséretében.

„A Debreceni Egyetem által fejlesztett elektromos hajtáslánc hajtja majd azt a virágkocsit, az egyetemi virágkocsit, amely a jövőt is megmutatja, hiszen a következő években szeretnénk valamennyi virágkocsit ilyen környezetkímélő eszközzel felszerelni” – mondta Papp László, Debrecen polgármestere.

A Nagyerdei tó környéke új helyszín, külön sörfesztivállal. „Itt az egész sörkertünk a cseh sör ünnepében lesz, és itt is nagyszerű kulturális fellépőkkel. Itt olyan fesztiválhangulat lesz, ahol a mostani hazai könnyűzenei élet sztárjai kerülnek porondra” – nyilatkozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Debreceni Egyetem főépületének homlokzatát fényfestés díszíti majd, az államalapítást pedig táncos műsorral köszöntik a Nagyerdei Stadionban a jubileumi virágfesztiválon.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »