Józsefvárosban már az ott lakók sem parkolhatnak ingyen

Józsefvárosban már az ott lakók sem parkolhatnak ingyen

Januártól csökkenti a kerületi önkormányzat a helyieknek járó, 100 százalékos támogatást, de van, akinek semmilyen engedményt nem adnak.

A VIII. kerületi képviselő-testület döntése értelmében a legdrágább, A zónában az első autó után 30 ezer forint a parkolás éves díja, a B övezetben 24 ezer, a C-ben pedig 18 ezer forint.

Viszont, ha egy családban két autó van, akkor a második jármű után az A zónában már 75 ezer, a B-ben 60 ezer, a C-ben viszont 45 ezer forintot kell fizetniük a józsefvárosiaknak – áll a kerület honlapján.

Hírdetés

2023. január 1-jétől az újonnan épített, használatbavételi engedélyt ezt követően megszerző új építésű lakóépületekben lakók már nem igényelhetnek az önkormányzat által adott kedvezményes lakossági várakozási hozzájárulást, csak a fővárosi kedvezmény érvényes rájuk, mert rendelkezésére áll az ingatlanon belül a gépjárművek tárolására alkalmas megfelelő számú parkolóhely.

Emellett nem lesz igényelhető kerületi kedvezmény a lakossági várakozási hozzájáruláshoz a munkáltató által üzemben tartott, lízingelt vagy tartósan bérelt és a lakos kizárólagos használatban lévő gépjárműre.

Orvos által kiadott igazolás benyújtásával 100 százalékos kedvezményt igényelhetnek a tartós betegségben szenvedő vagy rendszeresen járóbeteg-szakellátást igénybe vevő lakosok. A kerület 90 százalékos kedvezményt ad a nagycsaládosoknak az első és 75 százalékos engedményt a második autó parkoló díjából. A nyugdíjasok ugyancsak 90 százalékos hozzájárulást igényelhetnek az első gépkocsijuk éves parkolódíjához.

Karácsony Gergely is beszélt a fővárosi parkolási díjakról és az ingyenes parkolási engedélyekről az az InfoRádió Aréna című műsorában:


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »