Jozef Kuciak: A fiam azzal nyugtatott,hogy Szlovákiában nem ölnek meg újságírókat

Jozef Kuciak: A fiam azzal nyugtatott,hogy Szlovákiában nem ölnek meg újságírókat

A fiam azzal nyugtatott bennünket, hogy a 21. században Szlovákiában nem gyilkolnak újságírókat – mondta Jozef Kuciak, a meggyilkolt Ján Kuciak újságíró édesapja a bazini (Pezinok) Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt.

„Azzal nyugtatott bennünket, hogy nincs mitől félnünk, mert Szlovákiában senki sem gyilkolhat meg egy újságírót” – mondta Jozef Kuciak arra a telefonbeszélgetésre utalva, amelyet Ján Kuciak Marian K. vádlottal folytatott mintegy fél évvel a halála előtt. Marian K. akkor azt mondta az újságírónak, hogy külön oda fog figyelni rá.

Hírdetés

„Sajnálom, hogy a mai napig engem és Marian K.-t hibáztat a fia haláláért” – reagált Alena Zs., az ügy vádlottja, és egyben sajnálatát fejezte ki amiatt, ami Ján Kuciakkal történt.

A Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelése és a gyilkosságok előkészítése ügyében folyó tárgyalást kedden délután felfüggesztet-te a bíróság. A tárgyalás szerdán (május 25.) 9 órakor folytatódik. Ismertetik az írásos bizonyítékokat és kihallgatják a Kuciak-gyilkosság ügyében már elítélt Andruskó Zoltán tanút.

Az újságíró és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának ügyében eljáró bíróság Marian K. és Alena Zs. bűnösségéről tárgyal. A Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) eredetileg felmentette őket a vádak alól, de a Legfelsőbb Bíróság (NS) tavaly májusban visszaadta az ügyet az elsőfokú bíróságnak. Ebben az ügyben három jogerős határozat született. Miroslav Marček és Sz. Tamás 25 év, Andruskó 15 év letöltendő börtönbüntetést kapott. Az ügyészek meggyilkolásának előkészítése ügyében is vádat emeltek ellenük.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »