Jozef Kuciak: a fiam azzal nyugtatott, hogy Szlovákiában nem gyilkolnak újságírókat

Jozef Kuciak: a fiam azzal nyugtatott, hogy Szlovákiában nem gyilkolnak újságírókat

A fiam azzal nyugtatott bennünket, hogy a 21. században Szlovákiában nem gyilkolnak újságírókat – mondta Jozef Kuciak, a meggyilkolt Ján Kuciak újságíró édesapja a bazini Speciális Büntetőbíróság (ŠTS) szenátusa előtt.

„Azzal nyugtatott bennünket, hogy nincs mitől félnünk, mert Szlovákiában senki sem gyilkolhat meg egy újságírót” – mondta Jozef Kuciak arra a telefonbeszélgetésre utalva, amelyet Ján Kuciak Marian Kočner vádlottal folytatott mintegy fél évvel a halála előtt. Marian Kočner akkor azt mondta az újságírónak, hogy külön oda fog figyelni rá.

Hírdetés

„Sajnálom, hogy a mai napig engem és Marian Kočnert hibáztat a fia haláláért” – reagált Alena Zs., az ügy vádlottja, és egyben sajnálatát fejezte ki amiatt, ami Ján Kuciakkal történt.

A Ján Kuciak meggyilkolásának megrendelése és a gyilkosságok előkészítése ügyében folyó tárgyalást kedden délután felfüggesztette a bíróság. A tárgyalás szerdán 9 órakor folytatódik. Ismertetik az írásos bizonyítékokat és kihallgatják a Kuciak-gyilkosság ügyében már elítélt Andruskó Zoltán tanút.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »