Jövőre újraindulhat a Kolozsvár–Budapest közötti légi járat, Orbán Viktor is támogatja

Jövőre újraindulhat a Kolozsvár–Budapest közötti légi járat, Orbán Viktor is támogatja

Jövőre újraindulhat a Kolozsvár és Budapest közötti repülőjárat – jelentette be a kincses városi Avram Iancu nemzetközi repülőtér igazgatója kedden sajtótájékoztatón.
David Ciceo szerint a közvetlen összeköttetés mindkét város számára fontos lenne. A légikikötő vezetője elmondta, hogy Orbán Viktorral is alkalma nyílt tárgyalni a témáról, amikor a magyar kormányfő a múlt héten Kolozsvárra látogatott.

Közölte: a napokban találkozni fog Brüsszelben a budapesti repülőtér igazgatójával, akivel a járat beindításának konkrét vonatkozásairól tárgyalnak majd.

Hírdetés

„Megvitattuk egy Kolozsvár és Budapest között rendszeresen közlekedő repülőjárat bevezetésének lehetőségét, ami nagy fontossággal bír mindkét város számára. Orbán Viktor támogatásáról biztosított, folytatni fogjuk a megbeszéléseket, és meggyőződésünk, hogy jövő évben sikerül elindítani egy menetrend szerinti járatot ezen az útvonalon. A budapesti repülőtér sokkal nagyobb, és úgy gondolom, hogy az új járat hasznára válik mind Budapestnek, mind Kolozsvárnak” – jelentette ki David Ciceo.

Kolozsvár és Budapest között volt ideiglenesen közvetlen légi összeköttetés, miután a marosvásárhelyi Transilvania nemzetközi repülőteret bezárták a kifutópálya felújítása miatt, ezért a Wizz Air átköltöztette Kolozsvárra a Marosvásárhely–Budapest járatát is.

Tavaly júniusban azonban újból megnyílt a légi kikötő, így a pesti járat ismét Marosvásárhelyen száll le.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »