Jövőre landol a tőzsdén a Waberer's – Gyuri bá' miniszterelnöki megbízottként folytatja

Jövőre landol a tőzsdén a Waberer's – Gyuri bá' miniszterelnöki megbízottként folytatja

MTI nyomán

A Waberer’s International Nyrt. már tőzsdeképes, a bevezetés elhalasztásának oka egyebek mellett a Brexit és a menekültválság volt, de várhatóan jövőre megvalósul – mondta Wáberer György, a közúti fuvarozó vállalat alapítója, korábbi vezetője, aki stratégiai tanácsadóként segíti a társaság részvényeinek versenyhatósági jóváhagyás után 97,1 százalékát tulajdonló Mid Europa Partners magántőke-befektetési alapot.

Wáberer György szerdán Budapesten sajtótájékoztatón elmondta:

már nemcsak saját vállalkozása, hanem a közúti árufuvarozási, személyszállítási és logisztikai szakma számára is szeretné hasznosítani tapasztalatait mint miniszterelnöki megbízott és mint a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke.

A társaság új vezérigazgatója Lajkó Ferenc, aki 15 éve dolgozik a Waberer’s-nél. Elmondta, továbbra is magyarországi központú cég szeretnének maradni, ugyanakkor erősen gondolkodnak nemzetközi akvizíciókban, értékesítési irodákat már nyitottak Európa-szerte, de fizikai telephelyeket is szeretnének külföldön létrehozni.

Bethlen Miklós, a Mid Europa partnere és budapesti irodájának vezetője kérdésre válaszolva elmondta, az árat, amelyért kivásárolták a korábbi fő tulajdonost nem szeretnék nyilvánosságra hozni, de “mindkét fél elégedett a tranzakcióval”.

Mit mondta, azért is vették meg a céget, mert az utóbbi 20 évben évente több mint 10 százalékot növekedett és ezt tovább lehet fejleszteni nemzetközileg. Úgy fogalmazott, “nagyon jó tőzsdei sztori lehet” a vállalat, annak ellenére, hogy most nem volt megfelelő a pillanat a bevezetéshez.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is, hogy első körben csak egy részét vinnék tőzsdére a részvényeknek. Hozzátette, hogy mindenképpen a budapesti tőzsdén gondolkodnak, de nem zárta ki a lehetőséget, hogy másik tőzsdén is megjelenjen a cég.

Arra a kérdésre, hogy önkéntes volt-e a részvényeladás, mivel a tőzsdére lépés elhalasztása a BÉT honlapjára feltöltött dokumentum szerint “gyorsított eladási-vételi folyamatot” indított el a tulajdonosok között, Wáberer György és Bethlen Miklós is megerősítette, semmilyen kényszer nem merült fel, kiemelve, hogy a Mid Europa már öt éve partnere a Waberer’s-nek.

Wáberer György beszámolt arról is, hogy az ingatlanfejlesztés területén szeretne budapesti projektekbe beszállni, említette a MOM park mellett tervezett irodakomplexumot és tárgyalásokat folytat a Rózsadomb projektről is, a Komjádi uszoda feletti “szégyenfolt” (a rózsadombi SZOT-üdülő – a szerk.) megoldására.

A Waberer’s International Nyrt. a múlt héten közölte, hogy visszaalakul zártkörű részvénytársasággá, amennyiben a részvényesek jóváhagyják a cég rendkívüli közgyűlésének napirendje szerinti előterjesztést.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »