Jövőre is lesz Kanadai Nagydíj

Montreal város polgármestere, Denis Coderre szerdán bejelentette, hogy megállapodtak a Forma–1 vezetőivel a jövő évi Kanadai Nagydíj megrendezéséről.

A kanadai verseny Brazíliával és Németországgal együtt egyike volt azon három helyszínnek, amelyek sorsa bizonytalanná vált, mert a szervezők mostanáig nem tudtak egyezségre jutni a folytatásról a sportág kereskedelmi jogait birtokló társaság vezetőivel.

A Forma–1-et vezető Bernie Ecclestone azért nem állapodott meg eddig a kanadaiakkal, mert azt szerette volna elérni, hogy Montreal fejlesszen a Gilles Villeneuve-pályán. Most azonban úgy tűnik, a versenyt a fennálló problémák ellenére is megrendezik 2017-ben.

Mindez azért volt kiemelten fontos az észak-amerikaiak számára, mert amellett, hogy a jövő évi lesz az ötvenedik Kanadai Nagydíj, a világbajnok Jacques Villeneuve 2006-os visszavonulása óta először szurkolhatnak majd hazai versenyzőnek a helyiek, hiszen a montreali születésű Lance Stroll lesz a Williams egyik pilótája.

Csatolt_cikkek: Olvasta már?Magyar gyerekeken segített a Forma 1-es pilótaNem lesz több Maláj Nagydíj?Rovatok: SportTelepülés: KanadaCímkék: sport, Forma 1, autóversenyzés, Kanadai NagydíjForrás: 

MTI


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »