Jövőre 30 százalékkal több jut honvédelemre

Jövőre 30 százalékkal több jut honvédelemre

Military fesztivált nyitott meg a külügyminisztérium államtitkára.

A magyar kormány fontosnak tartja a honvédelmi képességek növelését, ezért 2022-ben 30 százalékkal több forrást fordít a honvédelemre, mint az idén – mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára szombaton Nagykovácsiban.

Hírdetés

Menczer Tamás a VII. Hadikultúra és Military Fesztivál ünnepélyes zászlófelvonással és hadifelvonulással egybekötött megnyitóján arról beszélt, szükség van egy erős magyar honvédelemre, mert veszélyes időket élünk, a veszélyt a járvány mellett a tömeges és illegális bevándorlás jelenti, amelyek ellen védekeznünk kell.

Hozzátette, hogy a 2015-ös migrációs válság óta migrációs hátterű terroristák Európában több mint háromszáz ártatlan embert öltek meg és több mint ezerháromszázat megsebesítettek.

Menczer Tamás rámutatott arra, hogy a tömeges bevándorlás a jelen és a jövő kérdése, mivel az amerikaiak által elrontott afganisztáni kivonulás miatt az ország potenciális kibocsátó országgá vált, ahonnan jelenleg már négymillió belső menekült van úton. A 40 milliós ország lakosságának a fele él humanitárius segélyekből, milliók és tízmilliók dönthetnek úgy bármikor, hogy az életkörülményeikből adódóan elindulnak Európa felé – figyelmeztetett az államtitkár.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »