Jövő szerdán Budapestre jön Szergej Lavrov

Jövő szerdán Budapestre jön Szergej Lavrov

Az orosz külügyminiszter Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter meghívására látogat Magyarországra.

Budapestre érkezik jövő hét szerdán Szergej Lavrov orosz külügyminiszter – írja a kormánypárti Magyar Idők. Lavrov a két ország viszonyáról beszélget majd Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel, akinek a meghívására érkezik Magyarországra.

A lap úgy tudja, hogy szóba kerül még Oroszország és az Európai Unió viszonya, az EU és az Eurázsiai Gazdasági Unió közti jövőbeni együttműködés és az Egyesült Nemzetek Szervezetének közelgő főtitkárválasztása is. Emellett az Index szerint téma lehet az Oroszország elleni uniós szankciók kérdése is, amelyek ellen több alkalommal is felszólalt Szijjártó Péter. Igaz, uniós szinten mindig megszavazza Magyarország a szankciók fenntartását/szigorítását.

Lavrov bő egy évvel azután érkezik Magyarországra, hogy tavaly februárban Vlagyimir Putyin orosz elnök hazánkba látogatott. Akkor Orbánt sokan vádolták azzal, hogy segít Putyinnak kitörni a diplomáciai karanténba, ahová a krími agresszió miatt került Oroszország. Azóta kiderült, hogy az Iszlám Állam elleni fellépésről egyeztettek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »