Jövő héten jó idő lesz

 

Igazi nyaralós napok jönnek, sok-sok napsütéssel, 30 fok körüli hőmérséklettel, de hétfőn azért szükség lehet az esernyőre.

Hétfőn észak felől megnövekszik a felhőzet, de nem lesz teljesen zárt. A legtöbb napsütés délen a nap első felében várható. Északon több helyen, már a reggeli óráktól, délen elszórtan, és inkább délután várható zápor, néhol zivatar is kialakulhat. Az északkeleti szél helyenként megélénkül, szélerősödés csak zivatarok környezetében lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 23 és 28, délen 28 és 30 fok között alakul.

Kedden változóan felhős lesz az ég, de délnyugaton, délen erősen felhős körzetek is lehetnek. Hajnalban, reggel főleg délen lehet zápor, zivatar, majd napközben néhol fordulhat elő, immár kevés mennyiséget adó záporeső. Az északi, északkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 18, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

Szerdánáltalában közepesen felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Helyenként zápor, esetleg zivatar kialakulhat. Az északi szél többnyire mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Csütörtökön napos-gomolyfelhős idő várható, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Pénteken napos-gomolyfelhős idő várható, elszórtan záporokkal, zivatarokkal. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 12 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között várható.

Szombaton túlnyomóan napos, száraz idő valószínű. A déli szél időnként megélénkül, a Kisalföldön olykor meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »