Jóval több pénzadomány érkezett a Wall Streetről Hillary Clintonnak, mint Donald Trumpnak

Jóval több pénzadomány érkezett a Wall Streetről Hillary Clintonnak, mint Donald Trumpnak

A republikánusok várható elnökjelöltje ugyanakkor elnyerte néhány New York-i kockázati tőkealap támogatását: így például John Paulson ötvenezer dollárt utalt a Trump-kampány számlájára a múlt hónapban.

Elemzők szerint ez azzal is magyarázható, hogy Donald Trump számára nem elsődleges fontosságú a kampány külső finanszírozása, és nem is épített ki ezzel foglalkozó apparátust. Hillary Clinton viszont ismert pénzügyi tanácsadókat alkalmaz a kampányban éppen arra a célra, hogy a pénzgyűjtést bonyolítsák. Köztük van például Gary Gensler, az árutőzsdei törvény rendelkezéseinek érvényesülését, a határidős és opciós árupiacok nyitottságát és hatékonyságát ellenőrző határidős árupiaci kereskedési bizottság volt vezetője is, aki annak idején Clintont külügyminiszterként segítette a Görögország nemzetközi pénzügyi mentőcsomagjára vonatkozó információkkal.

Hillary Clinton támogatottsága a Wall Streeten olyan erőteljes és látványos, hogy ezt ellensúlyozandó a politikus legutóbb, az Elizabeth Warrennel tartott közös kampánygyűlésén Ohióban kénytelen volt olyan mértékben és olyan retorikával támadni az amerikai nagybankokat, ahogyan pártbeli riválisa, Bernie Sanders szokta. Ezzel kapcsolatban Larry Sabato, a Virginia Egyetem politológus professzora az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) úgy fogalmazott: “a kampányt költészettel, a valós politikát prózával szokták csinálni”. (MTI)


Forrás:vajma.info
Tovább a cikkre »