Jóval drágábban árul a Lidl Romániában, mint Lengyelországban

Jóval drágábban árul a Lidl Romániában, mint Lengyelországban

A német Lidl üzletlánc Romániában csaknem 67 százalékkal drágábban kínálja az alapélelmiszereket, mint Lengyelországban. 

lidl vn 006_b

Olyan különlegességek viszont olcsóbbak, mint a száraz macskaeledel, a rákos-zöldséges pite és az olajban eltett szárított paradicsom – mutat rá a Ziarul Financiar pénzügyi-gazdasági napilapnak a Hipercom Consulting piackutató adataira alapuló elemzése.

Az összehasonlításhoz ugyanazokat a termékeket, ugyanazzal a márkanévvel és ugyanabban a kiszerelésben vizsgálták. Az árösszevetés érdekében a két ország Lidl-katalógusaiban szereplő termékeket nézték, amelyben a vállalat hetente több tucat élelmiszert és egyéb árut reklámoz. A Lidl Románia képviselői nem szolgáltak magyarázattal arra, miért vannak árkülönbségek a két ország üzleteiben ugyanazon termékekre és ugyanazon időszakban.

Amint arról korábban írtunk, jelenleg Románia az Európai Unió egyik legszegényebb gazdasága, a lista utolsó helyét foglalja el Bulgáriával együtt. A mintegy nettó 400 euróra rúgó romániai átlagfizetés mintegy fele a régió többi országában – például Lengyelországban vagy Csehországban – mértnek, és akár nyolcszor alacsonyabb, mint a nyugati államokban. Ennek ellenére a romániai árak legtöbbször megfelelnek az Európa többi részében érvényes áraknak. 


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »