Jóváhagyták az 500 millió euróból felépítendő Kolozs megyei regionális kórház megvalósíthatósági tanulmányát

Jóváhagyták az 500 millió euróból felépítendő Kolozs megyei regionális kórház megvalósíthatósági tanulmányát

Jóváhagyta pénteken az országos érdekeltségű munkálatokat elbíráló minisztériumközi tanács a Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház építésének megvalósíthatósági tanulmányát – közölte az egészségügyi tárca.
A Kolozs megyei regionális sürgősségi kórház 849 ágynak ad majd helyet, és alkalmas lesz a magas szintű technológiát igénylő, bonyolult esetek ellátására – számolt be az Agerpres.

Hírdetés

Az egészségügyi létesítmény Szászfenes községben épül majd fel, az egészségügyi tárca által adminisztrált területen. A beruházás összege hozzávetőleg 500 millió euró, ennek javát állami költségvetésből fedezik az egészségügyi minisztériumon keresztül.

Sorina Pintea egészségügyi miniszter közölte, a következő lépés a beruházás műszaki-gazdasági mutatóinak jogszabályba foglalása, ezt követően ki lehet írni a versenytárgyalást a tervekre, illetve a kivitelezésre. Közben a iaşi-i, illetve a craiovai regionális sürgősségi kórház építését előkészítő lépéseket is megteszik, tette hozzá a miniszter.

A három projekt megvalósításában egy júniusi megállapodás értelmében az Európai Befektetési Bank szakemberei fognak tanácsokkal segíteni.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »