Jóváhagyta a kormány a következő évek autópálya-beruházásait, a magyar járások a lista végén kullognak

Jóváhagyta a kormány a következő évek autópálya-beruházásait, a magyar járások a lista végén kullognak

Függetlenül attól, hogy a magyarlakta vidékek etnikai összetételét miként befolyásolják, az autópályák és gyorsforgalmi utak gazdasági jelentőségét nehéz elvitatni. A mai kormányülésen kiderült, a Matovič-kabinet mely útszakaszokat kezeli prioritásként, jó eséllyel ezek lesznek azok, amelyekkel a következő négy évben érdemben foglalkozni fognak.

A kormányülés dokumentumai alapján például a Zsolnáról Lengyelországba tartó, D3-as autópálya szakaszaira fókuszálnak majd, de sor kerülhet végre a Pozsonyt Kassával összekötő D1-es eddig fájóan hiányzó, Nagyturány (Turany) és Gombás (Hubová) közti szakaszának megépítésére is.

Az előző kormány alatt számos bírálat érte Érsek Árpád közlekedési minisztériumát, miért nem dolgozik szorosabban együtt a pénzügyi tárcával, amely egy, az autópálya-építések ár-érték arányával foglalkozó osztályt is fenntart. A mostani listát nem érheti ilyen kritika, a két minisztérium ugyanis szorosan együttműködve készítette el a terveket, talán ennek is “köszönhető”, hogy viszonylag kevés, magyarlakta vidék szerepel bennük. Külön előnyt jelentett az is, ha az adott útszakasz az EU nemzetközi tranzitfolyosóinak egy szakaszán található.

A prioritások az előző kormány alatt állandóan változtak, dicsérte az aktuális kabinet munkáját a közlekedési miniszter, a “beruházásokat sorrendjét a véletlen vagy a politikai érdek diktálta” – fogalmazott Doležal.

A kormány által elfogadott dokumentum azonban korántsem végleges – írja a Denník E. Nem következik belőle, hogy az érintett települések polgármesterei számára innentől világos, mikor érnek az első aszfaltozók a falu határához.

Eduard Heger pénzügyminiszter szerint leghamarabb október 15-ére várható a “közlekedést érintő befektetések” végleges terve. Heger szerint a lista első helye sem garantálja, hogy azt a szakaszt elsőként építik majd meg, bár kétségtelen, a Lévát elkerülő elsőosztályú útszakasz megépítése már kifejezetten időszerű.

A százas listára elsőosztályú utak, autópályák, illetve gyorsforgalmi utak kerülhettek fel, de csak azok, amelyekhez már legalább az alapvető dokumentáció elkészült.

A kormány által ma elfogadott dokumentumból kiderül, összesen mintegy 4,5 milliárd eurónyi beruházást kezelnek prioritásként, 78 kilométernyi új és 1323 kilométernyi már meglevő, de sürgős felújításra szoruló első osztályú útszakaszt, illetve egy húsz kilométeres autópálya-szakaszt Szenc és Nagyszombat között, amelyet a lehető leghamarabb szeretnének egy-egy sávval bővíteni.

Hírdetés

1. I/51 Léva, elkerülő 89%/15

2. Hunfalva (Huncovce) – Késmárk, új útszakasz 106%/50

3. D3, Zsolna: Borondó (Brodno) – Kiszucaújhely 114%/384

4. D3, Ócsad (Oščadnica) – Csaca 94%/101

5. R4, Lipnikpuszta (Lipníky) – Kapi (Kapušany) 103%/100

6. I/66, Poprád – Hunfalva 99%/72

7. D1, Nagyturány – Gombás 94%/1204

8. D3, Kiszucaújhely – Ócsad (Oščadnica) 86%/306

9. 1323 kilométernyi elsőosztályú út rekonstrukciója –/1985

10. D1, Szenc – Nagyszombat autópálya-szakasz bővítése –/330


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »