Jött a hó, és kiütéssel győzött

Jött a hó, és kiütéssel győzött

Több nyugati megyében útkorlátozásokat vezettek be a hófúvások és a havazás miatt. A horvát határon egy időre leállt a kamionforgalom is. Rengeteg baleset történt az utakon, volt köztük halálos kimenetelű is, Bicskénél.

Hiába jelezte előre napok óta a meteorológiai szolgálat a várható hidegre és csapadékra, jelentős fennakadásokat okozott a időjárás. Mivel sok sofőr bátrabb volt, mint amilyen ügyes kedd estig csaknem száz baleset történt a közutakon. A rendőrség fokozott elővigyázatosságra és előzetes tájékozódásra szólította fel az autósokat.

 

*********c:15

17.04.26-17.04.56

Lakatos Tibor -(ORFK) Közrendvédelmi Főosztályának vezetője

Az éjszaka egyre hidegebb lesz, éppen ezért várhatóan az útviszonyok nem fognak javulni, jelenleg az országban 29 útlezárásról van információja az ORFK-nak . ezen útlezárások következtében kollégáim folyamatosan terelik a közúti forgalmat, illetve rész vesznek ezeknek a zárásoknak a közúti feladataiban.

A főváros továbbra sem tud megbírkozni néhány centiméter hóval, reggel az agglomerációból alig lehetett bejutni Budapestre, a menetidő két-háromszorosára nőtt. A tömegközlekedésben viszont nem volt nagyobb fennakadás.

 

********Szép Csilla, szóvívő, Bkk infó telcasi!!!!!!!!!

TEL_szep_csilla

0.11-0.19

” a megváltozott útviszonyok miatt ma a szokásosnál hosszabb ideig tartott a reggeli csúcsidő, illetve történt néhány kisebb baleset ezek azonban nem befolyásolták jelentősen a közúti közlekedést . 0.37 a tömegközlekedésben a váltók átállítása okozott némi, fennakadást némely villamos forgalmában, de már a délelőtt folyamán helyre ált a menetrend szerinti közlekedés. 0.46

 

A Fővárosi Közterület Felügyelet munkatársai folyamatosan 76 géppel járják a fővárost, már a mellékutak takarításán dolgoznak.

 

**********c-99

11.49.24-11.49.50

Horváth László – Fővárosi Közterület Felügyelet , megbízott kommunikációs csoportvezető

A mínusz most jelen pillanatban az ellenfél. hiszem maga a hó mennyiség nem olyan jelentős hogy problémát okozzon. Azonban a hőmérséklet az a síkosság mentesítést korlátozza, hiszen ahogy azt említettem, – 7 Celsius fok alatt radikálisan lassan fejti ki a hatását, és ezért volt az, hogy a közlekedők a reggeli órákban is a főútvonalakon egy olyan jelenséggel találkozhattak, hogy csak a kerék nyomok voltak feketék.

A hideg mellett a szél is komoly ellenfél, főleg a nyugati országrészben. A következő napokban sem hagynak alább a mínuszok, a leghidegebb várhatóan pénteken hajnalban lesz.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »