Jótékonysági vásár az ipolyviksi iskola felújítása érdekében

Jótékonysági vásár az ipolyviksi iskola felújítása érdekében

Egy értékes és példamutató kezdeményezés látott napvilágot az Ipolyviski Alapiskola berkeiben. Az iskola részleges felújítása érdekében jótékonysági vásárt szerveztek az iskola vezetői. A befolyt összegből január első felében el is végezték a munkálatokat.

Mint Szabó Balázs Szabina, az Ipolyviski Alapiskola igazgatója a Felvidék.ma kérdésére elmondta: „Az iskola belső tereinek felújítását szerettük volna folytatni. Bizonyos összeggel már rendelkeztünk, ehhez szerettük volna hozzátenni a vásárból befolyó pénzt.

Mivel a rendelkezésünkre álló összegből csupán egy tantermet sikerült volna felújítanunk, így a cél az volt, hogy mindkét tanterem padlóburkolatának a cseréje megvalósulhasson. Örömmel jelenthetem, hogy ezt sikerült elérnünk, a felújítás mindkét osztályteremben sikeresen megvalósult. Ezért nagy hálával és köszönettel tartozunk minden lelkes támogatónak!”

Hozzátette, a jótékonysági rendezvényre az adventi időszakban került sor. Főleg kézműves termékek jelentek meg a vásáron. Az iskola lelkes pedagógusai a szabadidejükben alkották meg a kézműves termékeket. Emellett az iskola támogatói is hozzájárultak a vásárhoz, felajánlva kézműves portékáikat – jegyezte meg az intézmény vezetője. A termékek között számos karácsonyi dekoráció is volt, asztali díszek, manók, karácsonyfadíszek, de akadt kézzel varrott kiscica is.

Hírdetés

A jótékonysági vásár adományozói zömmel helyiek voltak, ám akadtak más községekből is vásárlók. „Ezért külön köszönettel tartozunk mindazoknak, akik szívügyüknek tekintették, hogy az ipolyviski kisiskolások méltó körülmények között tölthessék idejük nagy részét – hangsúlyozta az igazgató.

Az elmúlt tanévekben meghatározó változások mentek végbe az Ipoly menti kisiskolában. A 2019 augusztusában történt igazgatóváltást koncepcióváltás követte. Célja a kisiskola megmaradása, a benne folyó oktatás színvonalának az emelése volt. A tanintézmény nagy hangsúly fektet a zenei nevelésre, valamint a testnevelésre is. Jelenleg két osztályban folyik az oktatás. A szlovák osztályban a mozgáskészség fejlesztésére koncentrálnak. A magyar osztályban pedig a zenei és művészeti nevelés kerül előtérbe.

Az oktatási-nevelési koncepció váltása mellett fokozatosan megszépül az iskola környezete is, főleg pályázati forrásoknak köszönhetően.

Mint Szabó Balázs Szabina elmondta: az iskola belső tereinek felújítása a 2019/2020-as tanév óta folyamatosan zajlik. „Természetesen ennek üteme mindig a pályázatok sikerességétől, illetve a rendelkezésre álló pénzforrásoktól függ. Jelenleg is vannak elbírálás alatt álló pályázataink, bízunk ezek sikeres kimenetelében. Minden kisebb-nagyobb felújítás sokat jelent számunkra. Öröm látni, ahogy az iskola újjáéled” – fogalmazott végezetül.

(Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »