Jótékonysági motorozás Mátyusföldön

Jótékonysági motorozás Mátyusföldön

Póda Andráska neve a Mátyusföldön, azon belül is leginkább Galántán egyet jelent az összefogással. A kisfiú 2017-ben egy problémamentesnek hitt várandósság után több születési rendellenességgel látta meg a napvilágot. A hét végén egy motoros csoport próbált ismét segíteni a kisfiúnak úgy, hogy motorozással összekötött jótékonysági gyűjtést szerveztek. A nap folyamán 1550 eurót gyűjtöttek össze, amelyet át is adtak a kisfiú édesanyjának. Az eseményről készített összeállítást jó szívvel ajánljuk nézőink figyelmébe.

A betegség mellé pedig kétoldali dongaláb, a PEC is társult, ahol a  lábfejek befelé fordulnak, a megtámaszkodás az ujjpárnákon történik, míg a sarok szinte nem is érinti a talajt. Súlyosabb esetben a járás a külső talpélen történik.

Andráska végtelen türelme és rendkívüli ereje példaértékű lehet valamennyiünk számára, folyamatos kezelésekre szorul, amik nem fájdalommentesek, ám ez a kisfiú alázatosan küzd.

Hírdetés

Több műtéten esett át és még vár rá néhány. Jelenleg egy olyan szerkezetre gyűjtenek, amely lehetővé teszi, hogy abban önállóan mozoghasson, illetve egy tolókocsi is jól jönne a családnak.

A galántai motoros közösség meghallva ezt úgy döntött, hozzájárulnak ahhoz, hogy a szükséges eszközöket minél hamarabb beszerezhessék a kisfiú számára. Egy motoros utat szerveztek meg, amely Galántáról indult és Nagyfödémesen végződött.

A szervező elmondta:

Több száz motoros rótta a kilométereket Andráskáért a forró vasárnapi délutánon, amely 1 550 eurót hozott a perselybe.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »