Jótékonyság és összetartás – zenei kincseket osztogattak Zsigárdon

Jótékonyság és összetartás – zenei kincseket osztogattak Zsigárdon

Jótékonysági koncertet adtak Zsigárdon a Felvidék népszerű zenészei. Zsapka Attila, Vadkerti Imre, Sipos Dávid, Jánoska Tibor és Lakatos Róbert a közösség szívét énekelte tele a református templomban. A jótékonysági rendezvény bevételéből a zsigárdi Császár László gyógyulását és rehabilitációját támogatják.

Nagyszabású jótékonysági koncertet szerveztek a zsigárdiak a nyár folyamán súlyos balesetet szenvedett Császár László javára. A hatvanöt éves, köztiszteletben álló zsigárdi férfi egy horvátországi nyaralás során esett el és súlyos koponyasérülést szenvedett. Állapota jelenleg is súlyos, a család azonban mindent megtesz a gyógyulásáért és a felépüléséért.

A gyógykezelés és a rehabilitáció ára meghaladja a Császár család anyagi lehetőségeit. A gyülekezet újonnan beiktatott lelkésze, Tóth Krisztián szeretettel fogadta templomában és áldotta meg a jótékony alkalmat.

Az ötletgazda a zsigárdi származású szerkesztő-riporter, Kiss Réka volt, aki jelenleg a hegedűművész, Lakatos Róbert vezetése alatt dolgozik a komáromi Városi Művelődési Központban. 

A jó szándékú embereknek, a szervezőknek és a művészeknek Császár Magdaléna, Császár László felesége köszönte meg a sok biztató szót és segítséget, amelyet a család tapasztal.  

Hírdetés

Zsigárd régebben egy pici kis kulturális színfoltja, gyöngyszeme volt a Mátyusföldnek, ez az utóbbi időben megkopni látszik. Nekem, mint kultúrában dolgozó embernek, ez nagyon fájt, és örömmel tölt el, hogy Tóth Krisztián lelkész úr személyében olyan embert találtunk, akivel lehet szervezni hasonló rendezvényeket. Sajnos ezt a jótékonysági koncertet a csillagok szerencsétlen állásának „köszönhetjük”, de mégis szerencsések vagyunk, amiért kulturális értelemben ilyen alkalmat adott nekünk a jó Isten”

– nyilatkozta portálunknak Kiss Réka, aki elsőként a hegedűművész Lakatos Róbertet kereste meg azzal, elvállalná -e a jótékonysági koncerten való szereplést. Lakatos elárulta, első hat évét ő is Zsigárdon töltötte, nagy szívvel fordul szülőfaluja felé. A művész azonnal igent mondott Réka felkérésére, sőt, művészbarátait is összehívta a jó ügy érdekében.

A zsigárdi református templomban így Zsapka Attila, Vadkerti Imre, Sipos Dávid, Jánoska Tibor és Lakatos Róbert adott szívet és lelket melengető, varázslatos koncertet.

Osztogató volt a címe az egyik megzenésített versnek, amelyet a zenészek előadtak. „Ami kincsem nincsen, hogyan adnám ingyen…” – harsogta velük együtt a zsigárdi templomban összegyűlt tömeg. Vadkerti Imre meghatódva nézett körbe, büszkén mondta, bizony mindannyiuknak jó barátai vannak, akik eljöttek, adakoztak és a jó ügy érdekében szó nélkül, egy emberként mozdulva segítettek a bajban.

Kiss Réka hozzátette, szeretnének hagyományt teremteni a hasonló alkalmakból a református templomban. December elejére Korpás Éva jótékonysági koncertjét szervezik meg.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »