Jönnek a zárt kapus meccsek. Csák Máté vára alatt játszik rangadót a DAC

Jönnek a zárt kapus meccsek. Csák Máté vára alatt játszik rangadót a DAC

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság a Fortuna Liga a 16. fordulóval jelentkezik a hétvégén. A dunaszerdahelyi sárga-kékek idegenben a Trencsén otthonában játszanak rangadót. Az egyre inkább tomboló járványhelyzet pedig újabb szigorításokat eredményezett, ismét zárt kapuk mögött folytatódik a bajnokság.

Az elmúlt fordulóban a DAC újonnan kinevezett portugál vezetőedzője, Joao Janeiro sikeresen debütált a dunaszerdahelyikek kispadján, miután egygólos győzelmet aratott csapata a Szenice ellen. A 40 esztendős portugál szakember a hétvégén idegenben is bemutatkozhat, ezúttal is egy nehéz mérkőzés vár a sárga-kékekre a Trencsén otthonában.

Nézők nélkül folytatódik a bajnokság

Az egyre inkább romló járványhelyzetben a hatályba lépett lezárások a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságot is érintik.

A Fortuna Liga szigorú előírások alapján, nézők nélkül folytatódik. Ez minimálisan az elkövetkező két fordulóra vonatkozik, ami azt jelenti, a Trencsén-DAC bajnokin sem lehetnek nézők, valamint a 17. fordulóban esedékes DAC-Garamszentkereszt hazai bajnokit is zárt kapuk mögött rendezik meg.

Mindannyian tisztában vagyunk a helyzet komolyságával. Megértjük a lezárásokat, a stadionok a soron következő két fordulóban zárva maradnak,

és a Mérkőzésrendezés Kézikönyve alapján fogunk eljárni. Mindig azt hangoztattuk, hogy elfogadjuk az állam irányítóinak döntéseit, és ebben a tekintetben a futball mindig példaértékű volt. Ennek ellenére azonban továbbra is azt valljuk, hogy a hatalmas kültéri stadionok nem jelentenek kockázatot a járvány terjedésének tekintetében. Ez egyébként nemcsak a mi nézőpontunk, az idevágó külföldi tanulmányok is alátámasztják ezt.

A stadionok kihasználtságának kérdésében mindig a százalékos vagy a szektoralapú modell mellett tesszük le a voksunkat, amely a leghatékonyabbnak és a legigazságosabbnak tűnik. Nem értettük a 200 – 50 szurkolóról szóló félmegoldást, amely mindössze egy hétig volt hatályban.

Hírdetés

Szeretnénk azonban hangsúlyozni, hogy megértjük a lezárásokat és bízunk benne, hogy a helyzet nem tart sokáig, és a kórházakban tapasztalható helyzet javulni fog” – nyilatkozta Ivan Kozák, a Ligás Klubok Uniójának elnöke, számol be róla a DAC hivatalos médiafelülete.

Kétarcú csapatok rangadója

A trencséni együttes a DAC-hoz hasonlóan ingadozó formát mutat az idei bajnoki idényben. A tabella hatodik helyén álló trencséni együttes a DAC-hoz hasonlóan szintén öt vereséget szenvedett el.

Peter Hlinka együttesének voltak jó mérkőzései az idei szezonban, a Zsolna otthonában győzni tudtak, a címvédő Slovannal is egy nyílt mérkőzést játszottak, csak a szerencsén múlott, hogy nem szereztek pontot. A trencsénieknek azonban voltak váratlan megingásaik, a DAC-hoz hasonlóan az újonc Liptószentmiklós otthonában sem tudott nyerni, de a Szered, Garamszentkereszt és Szenica ellen is értékes pontokat hullajtottak el.

A sárga-kékek cseh hálóőre Martin Jedlička a Trencsén otthonában léphet századik alkalommal pályára a DAC színeiben.

„Nem bánnék akár egy 5:4-es győzelmet sem, csak hozzuk haza a három pontot, amelyekre égető szükségünk van. Nehéz összecsapásra számítok a műfüvön, de győzelmi taktikával utazunk. Az első perctől gondot kell okozni a hazaiaknak, és remélhetőleg az agresszivitásunkkal sikerül begyűjteni a három pontot.” – nyilatkozta a cseh hálóőrr, arról mit vár a századik bajnokijától.

Ami a két csapat egymás elleni mérlegét jelenti 33. alkalommal találkozik a bajnokságban a két gárda, ezeken az összecsapásokon 11 dunaszerdahelyi siker, hat döntetlen és 15 trencséni győzelem született.

A sárga-kékek a legutóbbi hat bajnoki mérkőzésen a Trencsén ellen nem szenvedtek vereséget, három alkalommal döntetlen született, míg háromszor a DAC győzni tudott. Talán a legemlékezetesebb az idén február 14-én lejátszott 3-3-as döntetlen, amely a Trencsén otthonában került sor. További érdekesség, hogy a DAC 2018 áprilisa óta nem tudott nyerni Csák Máté vára alatt.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »