Jónak lenni jó! – Elkezdődött az adományház építése

Egy külföldön élő magyar vállalkozó a Jónak lenni jó tavalyi gyűjtésében vállalta, hogy egy rászoruló nagycsaládnak egy házat építtet. A vállalásból valóság lett, szombaton hivatalosan is elkezdődött a rendkívüli időjárás ellenére az építkezés.

Természetesen a közmédia is jelen volt az ünnepélyes első „kapavágáson”, ahol a megajándékozott család részéről az anya elmondta, a mai napig nem tudják felfogni azt a hatalmas segítséget, amit a 160 négyzetméteres ház révén kaptak. A helyszínen figyelte az eseményeket a vállalkozó is, aki elmondta, örömmel csatlakozott az adománygyűjtéshez, különösen, mivel idén a családok évét hirdette meg a magyar kormány, és ezért csatlakoztak örömmel a házzal.

Magáról a házról azt lehet tudni, hogy kétszintes, és több tízmillió forint értékű, külalakjában modern, maga a szerkezete könnyűacél szerkezetű, és három nap alatt felállítható – ismertette a részleteket Dienstmann Tamás. A bejelentkezésben elhangzott, szeptemberig kulcsrakészen adják át a soroksári adományházat. A Jónak lenni jó keretén belül tavaly több mint kétszázkilencven millió forint adományt gyűjtöttek össze a közmédia nézői.

Hírdetés

Számos műsorban fognak szerepelni a megajándékozott család tagjai

Még pénteken közölte Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek főszerkesztője az M1 műsorában, hogy a Jónak lenni jó! kampány keretében felépülő ház alapkövét szombaton teszik le Soroksáron.

A felajánlást tevő Horizont Global Kft. tulajdonosa elmondta: a körülbelül 50 millió értékű, 160 négyzetméteres, négy hálószobás, kertes házat szeptember elsején adják át majd a családnak. Siklósi Beatrix a Kossuth rádió 180 perc című műsorában elmondta: a kiválasztott négygyermekes családdal ezután gyakran találkozhatnak a közmédia nézői, mivel a családok éve keretében számos műsor vendégei lesznek.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »