Jön Vuk? – Reggeli járat

Jön Vuk? – Reggeli járat

Adás:
2016. augusztus 30., kedd 5.50

Arcpirító? – A Jobbik igazságtalannak tartja, hogy a Fővárosi Törvényszék első fokon tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a terrorcselekménnyel, testi sértéssel, kényszerítéssel vádolt Budaházy Györgyöt. Vendégünk Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője, akit emellett a magyar–szerb határszakaszra építendő kerítésről is kérdezünk.

Jön Vuk? – Több helyen is láttak rókát Budán, sőt már elhullott állattetemet is találtak. Veszélyes-e az emberre és mit tegyünk, ha összefutunk eggyel? Ezt is megkérdezzük Lomniczi Gergelytől, a Pilisi Parkerdő szóvivőjétől és Pallós Lászlótól, a Nébih állat-egészségügyi igazgatóságának helyettes vezetőjétől.

Tej, tojás, glutén – Egyre több az ételallergiás hazánkban is. Egy új diagnosztikai eljárásról, Ragó Zsuzsannát, a Svábhegyi Gyermekgyógyintézet Allergia Centrumának kutatásvezetőjét kérdezzük.

Afrika pozsgásai – Kaktuszkiállítás lesz hamarosan a Füvészkertben, de előtte egy kis ízelítő a stúdióban, Horváth Ferenctől, a Magyar Kaktuszgyűjtők Országos Egyesületének elnökétől.

Sajtmustra – 15 ország részvételével elindult a Nemzetek Sajtversenye. A magyarok a Ranoldert sajttal szállnak ringbe. Vendégünk Tóth Tamás sajtkészítő és Gábossy Ádám főszervező.

Népzenei karaoke – Ismert zenészek segítségével, akár otthon is énekelhetjük kedvenc dalainkat. A stúdióban Hetényi Milán népdalénekes és Rosonczy-Kovács Mihály népzenész.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »