Jön az idei első londoni NFL-összecsapás

Jön az idei első londoni NFL-összecsapás

Vasárnap rendezik meg a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság idei első londoni összecsapását. A brit fővárosban az AFC déli divíziójának két gárdája, az Indianapolis Colts és a Jacksonville Jaguars csap össze. Idén ősszel még két NFL-mérkőzést rendeznek a szigetországban.

Már Londonban edz az idei első európai NFL-meccs előtt az Indianapolis Colts amerikai futball csapata. Csoportrangadót rendeznek: a Jacksonville Jaguarsszel játszanak a Wembley Stadionban.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy pályára léphetek a Wembleyben. Emlékszem, mikor gyerekként jöttem ide, akkor persze még nézőként, több labdarúgó-mérkőzést is láttam itt. Pontosan tudom, mit jelent ez a stadion az angol futballban. Az összes barátom, aki már játszott itt, áradozott a körülményekről és az atmoszféráról – mindannyiuk szerint óriási élmény kilépni a gyepre” – nyilatkozta Andrew Luck, az Indianapolis Colts irányítója.

A Jacksonville az előző szezonban, az alapszakasz végén 51–16-os verést mért az Indianapolisra. A Colts vezetőedzője biztos benne, hogy ellenfelüket most is motiválni fogja az akkori eredmény.

„Mi tagadás, jól elvertek minket azon a meccsen. Megsemmisítő verés volt, nehezen álltunk talpra belőle. Biztos, hogy nem felejtették el, egy jó csapatról beszélünk, miért is ne meríthetnének erőt a tavalyi meccsből? Most mi is, ők is más csapattal megyünk harcba, ráadásul más pályán is játszunk. Szóval ők biztos nem felejtették el azt a meccset, és mi sem” – fogalmazott Chuck Pagano.

A Colts és a Jaguars vasárnap, magyar idő szerint délután fél négykor csap össze a. Ezen kívül még két mérkőzést rendeznek idén ősszel Angliában: október 23-án a New York Giants a St. Louis Ramsszel játszik, egy héttel később pedig a Washington Redskins és Cincinnati Bengals csap össze.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »