Jön az egységes árú távhő, valamikor

Jön az egységes árú távhő, valamikor

Egységes árat kell majd fizetni a távhőért, miután ez a szektor is a Nemzeti Közműszolgáltató irányítása alá kerül – mondta a Hír TV-nek a Miniszterelnökség államtitkára. Németh Lászlóné pontos időpontot ezután sem árult el, csak annyit közölt, hogy május végére lezárul a távhőszektor átvilágítása. Az államtitkár szerint a földgázpiachoz hasonlóan a távhőszektorban is egy már meglévő szolgáltató lehet az alapja az egységes cégnek.

Egy éve jelentette be a Nemzeti Közműszolgáltatót felügyelő államtitkár, hogy az állami rezsicég lép majd a jórészt önkormányzati tulajdonú távhőszolgáltatók helyébe. Németh Lászlóné akkor sem mondott időpontot, és most sem, amikor az Országgyűlés illetékes albizottsága hallgatta meg. Az államtitkár annyit árult el, hogy várhatóan május végén zárul le a távhőszolgáltatók átvilágítása. Az eltérő tarifákat a kormány megszüntetné.

Ha önmagában véve csak azt nézem, hogy jelentős százaléknyi eltérés van, hogy a fizetendő árban hány százalékot számol valaki alapdíjnak és hányat pedig a hőmennyiség után. Itt is nagyon nagy a szórás. Az egészen biztos, hogy egységes árképzésre van szükség, nyilván az egy nehéz kérdés, és nem is mernék arra vállalkozni, hogy időben ezt behatároljam, hogy mennyi idő alatt lehet ezt megtenni és egységesíteni az árakat.

– Akkor ez úgy értendő, hogy meglesz ez az egységes szolgáltató, de nem rögtön árral, hanem az majd később alakul…
– Ez így van – nyilatkozta a Hír TV-nek Németh Lászlóné.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »