Jön a rendkívüli Népszabadság

A csütörtökön megjelenő Fedél Nélkül egy 12 oldalas mellékletet biztosít a másfél héttel ezelőtt felfüggesztett Népszabadságnak. A lap 12 ezer példányban fog megjelenni.

A Népszabadság szerkesztői már múlt héten bejelentették Facebook oldalukon, hogy az október 20-ai Fedél Nélkülben fognak megjelenni a „felfüggesztett” lap cikkei. A Hvg.hu most a hajléktalanok által az utcán terjesztett lap felelős szerkesztőjétől, Kepe Róberttől azt is megtudta, hogy tizenkétezer példányban fogják kinyomtatni a Fedél Nélkül csütörtökön megjelenő számát, de a nyomdát felkészítették már az utánnyomásra. A Menhely Alapítvány koordinátora azt is elárulta, hogy vendégszerzőként publikál a kibővített lapban Megyesi Gusztáv, Tamás Gáspár Miklós és Uj Péter is. 

A lapokat a nagyobb aluljárókban lehet majd beszerezni, a Blahán, a Corvin-negyednél, a központi pályaudvarok környékén és a 4-6-os villamos vonalán biztosan nem lesz nehéz hozzájutni, de vidéki városokban is elérhető. Amennyiben elfogy a kinyomott példányszám, az utánnyomást beindítják – olvasható a cikkben.

A Hvg.hu megjegyzi, hogy a lap nem ingyenes, a bevétel adományként a hajléktalan embereké lesz, és szokás szerint becsületkassza elven működik, mindenki annyi pénzt szánhat rá, amennyit bír.

A lap kérdésére, hogy ki finanszírozta a Fedél Nélkülnek a többlet példányszámok nyomtatását, Kepe Róbert azt mondta: erre egy magát megnevezni nem kívánó civil szervezet adott célzott támogatást. Az alkalom egyszeri, tehát nem lesz rendszer abból, hogy a Népszabadság szerzőinek a cikkei a Fedél Nélkülben jelennek meg.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »