Jön a kajak-kenu-vb: leálltak az edzéssel a magyarok

Jön a kajak-kenu-vb: leálltak az edzéssel a magyarok

Már a rápihenés fázisában van a magyar csapat a jövő héten kezdődő szegedi kajak-kenu-világbajnokság előtt. A főszereplőket kérdezte az InfoRádió.

Érmet szerezne Kopasz Bálint az egyesmenők 1000 méteres versenyén az augusztus 21-én kezdődő szegedi kajak-kenu világbajnokságon. A Győr Európa-bajnok kajakozója az InfoRádiónak azt mondta: ennek megfelelő formában van.

“Június vége, vagyis a magyar bajnokság vége óta Szegeden készülök a Maty-éri pályán, szerencsére eléggé jó minőségű munkát tudtam végezni a vízen. Semmi újat nem tettünk az edzéstervbe, ezért reménykedünk abban, hogy minél jobb eredményt érek el. Az utolsó héten már nagyon rápihenek a versenyre, mert egész évben nagyon keményen edzettem. Nem most kell beletenni a pluszt” – mondta Kopasz Bálint, akinek napról napra jobban tetszik a felújított szegedi pálya, ami szerinte

“nagyon menő”, felszereltsége a párját ritkítja.

Kopasz Bálint csak 1000 egyesben lesz érdekelt, könnyebb volt így fókuszálnia a versenyre, de nem is engedhet magának hibát.

Célja, hogy döntőben legyen, ha pedig csúcsformában lesz a döntő napján, akár még a dobogó is összejöhet neki.

Két számban – 500 méteren négyesben és 1000 méteren párosban – indul az olimpiai bajnok honvédos Csipes Tamara a jövő heti szegedi kajak-kenu világbajnokságon. Egy harmadikra is lett volna esélye, de a pótválogatón erről lemaradt.

Hírdetés

“Nagyon várom már és izgulok, nyilván pluszban azért is, mert hazai a pálya, hazai közönség előtt jobban szeretne az ember bizonyítani, az amúgy is elvárt dolgokat még jobban teljesíteni”

– mondta a sportoló.

A négyesről szólva azt mondta, az utolsó edzésekre állt össze, de nem volt könnyű.

200 egyesben nagyon bánkódik, hogy nagy csatában végül alulmaradt a válogatón a fiatal újpesti Lucz Dórával szemben, ennek oka szerinte az, hogy rutintalan ezen a távon. “Így harmincévesen belekezdeni valamibe, az már nehezebb a hétköznapokban” – ecsetelte Csipes Tamara, aki két vb-aranyéremmel lenne elégedett Szegeden.

Az olimpiai kvóták megszerzése mellett a dobogóra is esélyes a magyar női kenu páros 500 méteren.

Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső egy négyhetes kemény munka után egy hét pihenővel megy rá a vb-re, a legapróbb hibák kijavításán viszont még mindig dolgoznak, versenytaktikájuk pedig majd az adott versenynapon lesz csak, az akkori viszonyokhoz alkalmazkodnak majd. Egyébként

Győrben készültek a kenus fiúkkal,

a pálya nekik is tetszik.

Este fél 9 után az InfoRádió Víztükör magazinműsorából még több kiderül a kajak-kenu-vb várható főszereplőinek nyilatkozataiból.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »