Jól vizsgáztak a győri katonák

Jól vizsgáztak a győri katonák

A Magyar Honvédség NATO részére felajánlott közepes lövészdandárának Mistral légvédelmi rakéta alegysége sikeresen teljesítette harcászati gyakorlatát. Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred katonái október 25-29. között a dóci-sándorfalvi gyakorlótéren adtak számot szakmai tudásukról.

A rakétaezred a Facebook-oldalán számolt be az akcióról, Sályi Gergő hadnagy írásával. Az alegység egy technikai szemlét – vagyis a haditechnikai eszközök, és azok okmányainak ellenőrzését – követően, október 20-án vonult el Csongrád-Csanád megyébe. Az október 25–29. között rendezett képességfelmérésen közel 150 katona vett részt. A NATO Egyesített Légi Hadműveleti Központ folyamatos vezetése, illetve tájékoztatása mellett zajlott ellenőrzés célja volt meggyőződni a Mistral légvédelmi rakétaüteg képességeiről, feltárni a feladatok végrehajtását esetleg akadályozó tényezőket, valamint NATO-elvek szerint minősíteni az alegységet. 

Hírdetés

Az MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred honvédei szakmai munkájukkal az ellenőröknek bebizonyították, hogy képesek a kapott feladatok és parancsok vételére, elemzésére, feldolgozására, a vezetési rendszer kiépítésére, valamint a légvédelmi oltalmazási feladatok egyszerű és bonyolult viszonyok közötti ellátására, honi és többnemzeti környezetben egyaránt.  


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »