Jól teljesítettek a BÉT vezető papírjai

Jól teljesítettek a BÉT vezető papírjai

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 146,68 pontos, 0,40 százalékos emelkedéssel, 37 087,05 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 8,4 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége erősödött a pénteki záráshoz képest.

Alacsony forgalom, oldalazás jellemezte a vezető részvények kereskedését a BÉT-en, nem volt érdemi elmozdulás a pénteki záróárakhoz képest. A nemzetközi hangulat továbbra is negatív – mondta el az MTI-nek Ballai Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője.

Cinkotai Norbert, a KBC Equitas elemzője a köztévé műsorában úgy vélekedett, nem volt rossz a kereskedés a BÉT-en. Európában negatív a hangulat, délután 5 óra körül mínusz 0,5 és mínusz 1 százalék között voltak az indexek. Ez részben azzal magyarázható, hogy az euró erősödni kezdett a dollárral szemben, ami kedvezőtlen az exportáló cégek számára – mondta.

Hírdetés

Hétfőn a kibocsátó kérésére felfüggesztették az Opus részvényeinek tőzsdei kereskedését, mert a társaság fontos bejelentésre készült. A kibocsátó azt adta hírül, hogy az Opus-csoport két lépésben kivásárolja a Mátrai Erőmű Zrt.-ből a prágai központú Energeticky a Prumyslovy Holding (EPH) tulajdonrészét. Az Opus-részvények kereskedése a bejelentés után 16 órakor újraindult, negyed órával később árfolyamuk meghaladta az 530 forintot, az előző kereskedési napon a záróár 507 forint volt.

Az Opus-részvények végül 2,76 százalékos emelkedéssel, 521 forinton fejezték be a napot.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 3808,07 ponton zárt hétfőn, ez 48,44 pontos, 1,29 százalékos emelkedés a pénteki záráshoz viszonyítva.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »