Jól jönnek az indonéziai raboknak a férfiakat a muzulmán nők látványától megkímélő ruhadarabok

Álcában, fejkendőben, sminkkel szabadult ki egy gyermekgyilkos egy indonéziai börtönből. Az indonéz fővárosban, Jakartában található Szalemba börtönből szökött meg a húszas éveiben járó rab, Anvar bin Kim An, és a rendőrség nagy erőkkel keresi.

A férfit bűnösnek találták egy iskoláskorú – a jelentések szerint mindössze tizenkét éves – lány megerőszakolásáért és meggyilkolásáért, ezért életfogytig tartó börtönbüntetésre ítélték.

A női látogatókat nem ellenőrzik

Kim An mindössze négy hónapot töltött le büntetéséből, amikor múlt csütörtökön a gyanútlan őrök jelenlétében, női ruhában kisétált a börtönből felesége és két kisgyermeke kíséretében. A börtön térfigyelő kameráinak felvételein látszik, amint hidzsábbal, a muszlim nők hagyományos kendőjével a fején, napszemüvegben, kirúzsozott szájjal, két gyermeke kezét fogva távozik. A jakartai rendőrség szóvivője szerint az indonéziai börtönökben a női látogatókat nem ellenőrzik, míg a férfiakat igen.

A szökés az íd al-fitr muzulmán böjttörő ünnep hetében történt. Ilyenkor jellemzően sokan érkeznek látogatóba a börtönbe, a férfi pedig – kihasználva a tömeget – egyszerűen átöltözött a zsúfolt látogatóhelyiségben, ahol kevés őr tartózkodott a rendőrség szóvivője szerint.

Gyakoriak a szökések

Feltehetően az elítélt felesége csempészte be a börtönbe a ruhákat. A rendőrség kihallgatta a nőt, de nem vették őrizetbe, mert nem lenne, aki gondoskodna a két kisgyermekről.

Az indonéziai börtönökben meglehetősen gyakoriak a szökések, mert az intézmények túlzsúfoltak, és kevés az őr. A mostani eset sem egyedülálló: 2012-ben egy rab az egész testet elfedő burkába öltözve szabadult ki egy szigorúan őrzött börtönből.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »