Jókora változások jönnek Déli Körvasút budai szakasza mentén – térkép

Jókora változások jönnek Déli Körvasút budai szakasza mentén – térkép

Megújul a Déli Körvasút környéki park és kerékpárút. Átjárhatóbbá válik a vasúti töltés, elválasztják a kerékpárutat a gyalogos részektől.

„A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a Budapest Fejlesztési Központtal együttműködve sikerrel zárta a tervezésre kiírt közbeszerzést, így a Viköti Mérnök Iroda Kft. és a Lépték-Terv Tájépítész Iroda tervezheti a Déli Körvasút környezetének rendezését, a Hamzsabégi park vasútépítés utáni megújítását, a Déli pályaudvarra vezető vágánytól a Dunáig tartó zöldfolyosó kialakítását” – írja Facebook-posztjában Vitézy Dávid, a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója.

„A Déli Körvasút beruházás nemcsak közlekedés- és városfejlesztési, hanem környezetvédelmi projekt is, hiszen legfőbb célja, hogy a jelenleginél sokkal több elővárosi vonat, valamint több távolsági vonat járhasson a Kelenföld és Ferencváros közötti, a stratégiai jelentőségű, három transzeurópai korridort egyesítő vasúti pályán. A több vonat utasainak egy része pedig az autó helyett választja majd a korszerű, sűrű elővárosi vasutat, így mérsékelhető a Budapestre nehezedő forgalmi és környezetterhelési nyomás” – fejti ki a vezérigazgató.

Kiemeli, hogy

a budai oldalon zöldfolyosót alakítanak ki jól kerékpározható bringás főúttal.

onServerEmission: function(){document.getElementById("y-adoceanindexhuokdtbqijve").classList.add("uysdfa6ds");}, onServerEmissionEmpty: function(){} });