Joker után Andy Warhol az áldozat

Divatrock-zenekara, a Thirty Seconds To Mars mára mintha egy nyomasztó, áthánykolódott éjszakának tűnne, Jared Leto ugyanis újra teljes gőzzel a színészi karrierjére összpontosít, s nem is akármilyen szerepeket kapott az elmúlt időszakban.

A 2013-as Mielőtt meghaltam (Dallas Buyers Club) című filmben nyújtott Oscar-díjas alakítása után legutóbb az Öngyilkos osztag (Suicide Squad) képregényes moziban tűnt fel Joker szerepében, s alakítása – lapunk kritikája szerint is – az egyik ritka pozitívuma volt a sokkal jobb sorsra érdemes alkotásnak.

Azóta az is kiderült, hogy a 44 éves színész benne lesz a Szárnyas fejvadász második részében, így Leto Harrison Ford és Ryan Gosling mellett ő is Budapesten forgatja az ikonikus scifi folytatását, s magyarországi álruhás lopakodása során kiderült, nemcsak Kaliforniában szeret például falat mászni szabadidejében.

Az amerikai NME információja szerint Leto nem pihen, nem áll le, épp ellenkezőleg, egy új, akár újabb Oscar-díjat ígérő alkotásba kezd. A színész ugyanis megszerezte Victor Bockris 1989-es Andy Warhol-biográfiájának jogait, s ebből készül el a popart nagymesterének életét feldolgozó mozi. Külön érdekes, hogy Leto nemcsak a címszerepet játssza, egyúttal a film producere is lesz.

A Warhol néven futó alkotás elkészítéséhez az amerikai színész-producer a Facebook alapításáról készített A közösségi háló (The Social Network) és a Brad Pitt nevével fémjelzett Pénzcsináló (Moneyball) című alkotások producerét, Michael De Lucát is maga mellé vette.

Ugyancsak csatlakozott a csapathoz a Gengszterkorzó (Boardwalk Empire) sorozat és a Leonardo DiCaprio főszereplésével készült A Wall Street Farkasa (The Wolf of Wall Street) forgatókönyvírója, Terence Winter.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »