Johnson – vissza kell venni a demokráciát Brüsszel kezéből

Johnson – vissza kell venni a demokráciát Brüsszel kezéből

Boris Johnson, London volt polgármestere vasárnap azt mondta, az uniós tagságról tartandó referendum az egyetlen lehetőség arra, hogy a britek visszavegyék Brüsszel kezéből a demokráciát. Az Európai Uniót ugyanis olyan személyek irányítják, akiket senki nem választott meg.

Magyar Menedék - Ősmagyar

Johnson a Sun napilapnak nyilatkozva kijelentette, hogy olyan lehetőség, amilyet a britek a június 23-i referendummal kapnak, egy életben csak egyszer adódik: lehetőséget arra, hogy visszavegyék a demokráciát az Európai Uniótól, aminek vezetőit senki nem választotta meg, antidemokratikusan kormányoznak és számonkérhetetlenek. Johnson az Európai Uniót egy megreformálatlan, elavult képződménynek nevezte, valamint kijelentette, hogy Európa újjászervezéséről az emberek népszavazásokkal kell döntsenek.

A konzervatív politikus szerint a brit kilépés nem csak az Egyesült Királyságra vonatkozik, hanem hozzájárul a demokrácia fennmaradásához egész Európában, és ez nem katasztrófa, hanem egy olyan pozitív történés, ami korszakokon át visszaköszön majd.

Johnson az interjú során egy rövidtávú jövőképet is felvázolt. Az elmondottak szerint az EU-ból kilépés után az Egyesült Királyság függetlenítené magát az Európai Közösségek Bíróságának fennhatósága alól, majd – többek között – visszakövetelné a közös uniós kasszába befizetett éves hozzájárulást, újra ellenőrzés alá vonná az országhatárokat és a menekültügyi rendszert.

hunhír.info – hídfö.ru


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »