Johnson tagadja, hogy szándékosan szegte volna meg a járványellenes óvintézkedéseket

Johnson tagadja, hogy szándékosan szegte volna meg a járványellenes óvintézkedéseket

Nyitókép: Steve Parsons/Pool via AP

Boris Johnson brit kormányfő határozottan visszautasította azokat a vádakat, miszerint előre figyelmeztették volna, hogy a Downing Streeten 2020. május 10-én megtartott partival megszegik a járványellenes óvintézkedéseket – tájékoztatott a BBC.

 „Senki sem hívta fel a figyelmemet arra, hogy ez ellentétben van a szabályokkal. Ha ez így lett volna, emlékeznék rá“

– jelentette ki.

A volt tanácsadó hazugsággal vádolta meg a kormányfőt

Dominic Cummings, Johnson egykori fő tanácsadója az elmúlt napokban azt mondta, hogy ő figyelmeztette a kormányfőt az óvintézkedések megszegésére. Cummings továbbá azzal is megvádolta Johnsont, hogy a partival kapcsolatban hazudott a brit parlament előtt.

Hírdetés

Jelenleg Sue Gray, a kormányhivatal második állandó titkára folytat nyomozást abban az ügyben, miszerint a brit kormánytagok megszegték-e a járványellenes óvintézkedéseket.

A Munkáspárt szerint le kellene mondania

Johnson nyilvánosan kért bocsánatot II. Erzsébet királynőtől, amiért egy nappal Fülöp herceg temetése előtt partit rendezett tavaly áprilisban a Downing Streeten.

  „Ismételten szeretnék bocsánatot kérni Őfelségétől és az országtól a téves következtetésekért, amelyekért teljes mértékben vállalom a felelősséget“

– jelentette ki Johnson.

Angela Rayner, az ellenzéki brit Munkáspárt alelnöke szerint „Johnsonnak nem volt szükséges senkire, aki közölte volna vele, hogy a partival, amin részt vesz, megszegi a szabályokat“. Rayner szerint a kormányfőnek le kellene mondani.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »