John Kerry így próbálja összetartani az uniót

John Kerry amerikai külügyminiszter meghosszabbítja európai látogatását, olasz hivatali kollégájával és Benjámín Netanjáhú izraeli miniszterelnökkel való vasárnapi római találkozója után Brüsszelbe, majd Londonba utazik, hogy az Európai Unióból való kilépést eldöntő brit népszavazás fényében támogatásáról biztosítsa az Egyesült Államok fő szövetségeseit – közölték a külügyminiszterrel utazó tisztségviselők.

Washingtont megdöbbentette a brit népszavazás eredménye, nem utolsósorban azért, mert globális gazdasági bizonytalanságot idézett elő, és mert fennáll a veszélye annak, hogy újabb tagországok lépnek ki az unióból. Az amerikai tisztségviselők ezért most megpróbálják enyhíteni a Nyugat egységét romboló politikai válságot.

Kerry együtt ebédel vasárnap olasz kollégájával, Paolo Gentilonival, és munkavacsorán tárgyal az izraeli kormányfővel. Brüsszelben Federica Mogherinivel, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselőjével találkozik, Londonban pedig Philip Hammond brit külügyminiszterrel és David Cameron miniszterelnök távozó kormányának több más tagjával.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »