Johannis váltott néhány szót Obamával: nagyon jó a partnerségünk az Egyesült Államokkal

Klaus Johannis államfő szerint a katonai és biztonsági együttműködés “nagyon, nagyon jó” az Egyesült Államokkal, de a gazdasági kapcsolatokon lehetne javítani. Az államfő a washingtoni román közösség képviselőinek beszélt a két ország közötti partnerségről.

Találkozott Obamával

“Nagyon sok közös programunk van, az amerikai katonákkal közösen idén több mint 100 közös gyakorlatuk van. A biztonsági együttműködés nagyon-nagyon jó. A gazdaságban azt hiszem még van helye, még van helye a jobb együttműködésnek. Még nagyon sok hely van Romániában az amerikai befektetőkenók, de bevallom, szeretnénk, hogyha román befektetők lennének Amerikában” – mondta az elnök, aki a a washingtoni atomcsúcs miatt tartózkodik az Egyesült Államokban.

Johannis bevallása szerint Barack Obama elnökkel, Joe Biden alelnökkel és John Kerry külügyminiszterrel is sikerült néhány szót váltania a találkozón. Állítása szerint nagy szép perspektívája van az amerikai-román együttműködésnek, illetve az a stratégiai partnerség rendkívül fontos számunkra. (mediafax)

A washingtoni román közösséget is meglátogatta Johannis (Fotó: presidency.ro)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »